WysÅ‚any: Pon Mar 16, 2015 19:18 [r75] krótka historia problemów - w poszukiwaniu rozwi?zania
Typ: V6 Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 2001
Witam. Pomijaj?c wszystkie problemy z którymi ju? sie upora?em posiadaj?c rovera od 3 lat chcia? bym poprosi? o pomoc w nast?puj?cych. Od ponad 1,5 roku ubywa mi do?? sporo p?ynu ch?odniczego w zbiorniczku ch?odnicy. uzbieraj?c odpowiedni? kwot? wymieni?em wszystkie mo?liwe uszczelki pod g?owic?, splanowa?em j?, wymieni?em kompletny rozrz?d wraz z pomp? wody. Woda ze zbiorniczka wci?? znika, wycieków nie wida?, pomys?ów nie mam ju? te?... Do tego od ponad roku samoczynnie zapalaj? mi si? na krótk? chwil? ?wiat?a mijania, bez ró?nicy czy silnik jest zapalony czy tylko w??czona stacyjka. ?wiat?a mijania zapalaj? si? na jedn? sekunde i gasn?, tak jak bym mróga? klomu?. Strasznie dra?ni?ca sprawa, dzieje si? tak przy wy??czonych lampach, jak i w czasie gdy stoj? na postojowych...?! Do tego jakie? 3tygodnie temu stopniowo przestawa?o mi dzia?a? radio. Wpierw nie mo?na by?o prze??cza? miedzy kasetami, cd, a radiem, pó?niej czasem dzia?a?o radio ( bez zapalonego trójk?cika wskazuj?cego g?o?no?? ) teraz radio nie w??cza si? wogóle. Do tego od kilku dni zauwa?y?em ?e strasznie powoli spadaj? mi obroty, stoj?c w miejscu w po?o?eniu skrzyni biegów na ( P ) i gazuj?c samochód obroty spadaj? zadziwiaj?co powoli czasem utrzymuj?c poziom na 1,1ty? obrotów czasem schodz?c normalnie do oko?o 700 obrotów równie? w czasie jazdy puszzczaj?c gaz czuje si? jak bym je?dzi? na tempomacie bo samochód jako? dziwnie nie zwalnia.... Prosz? o jakie? rozs?dne rady bo ostatnio tyle pieni?dzy wpakowa?em w ten samochód ?e wi?cej ju? nie mam a problemów zamiast ubywa? to przybywa....
SPAMU¦
Wysłany: Pon Mar 16, 2015 19:18 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
baxspace, w sprawie elektroniki to zacznij od sprawdzenia grodzi oraz wsad? r?k? pod dywan od strony kierowcy ?eby sprawdzi? czy wody nie ma bo ?ledz? cz?sto tutaj podobne tematy i najcz??ciej to jest problemem
Co do wody - sprawdza?e? termostat ? Jak poczytasz to to oraz odpowietrznik na przewodzie od ch?odnicy jest najcz?stszym powodem ubywania p?ynu.
Wysłany: Pon Mar 23, 2015 09:29
wody po d siedzeniem nie mam, z tym upora?em sie z dobre 1,5 roku temu a by?o wody tyle ?e mog? bym rybki chodowa?. Baga?nik te? suchy, grodzie raczej szczelne...termostat nowy, szuka?em jaki? niedokr?conych mas, ale nic nie znalaz?em. Od??czy?em od akumulatora wzmacniacz jednak w niczym to nie pomog?o. Radia, cd, kaset kompletnie brak, ?wiat?a mrugaj?, w zbiorniczku susza ?y? nie umiera?...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum