Pomógł: 6 razy Dołączył: 28 Mar 2007 Posty: 97 Skąd: Bydgoszcz
Wysłany: Sro Maj 23, 2007 21:58 [R820] Silnika nie mogę uruchomić
Typ: Ti Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 1995
No więc jest problem , a juz myślałem że sie uda, ale nie, silnika nie mogę uruchomić!Najpierw nie paliły dwa cylindry, później nie można było wogóle uruchomić silnika. W efekcie głowica poszła do remontu, ale po zamontowaniu problem jest nadal taki sam. Wtryskując paliwo bezpośrednio do kolektora silnik pali, ale normalnie to nie. Już nie wiemy co robić . Może być coś nie tak z elktroniką tzn komp?. Czy może być problem z pamięcią błędów w kompie?. Paliwo dochodzi, iskra jest. Czy może mi ktoś cokolwiek doradzić, byłbym bardzo wdzięczny.
Ps. wiem że ten temat już był ale nie znalazłem nic dla R 800 wiec pytanie gdzie jest złącze diagnostyczne ?
Ostatnio zmieniony przez kasjopea Sob Sty 01, 2011 17:29, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Sro Maj 23, 2007 21:58 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Nie kumam.
Piszesz, że paliwo dochodzi (iskra jest), ale auto nie odpala, lecz jeśli podasz paliwo do kolektora to jest wszystko OK?
Moim zdaniem trzeba się przyjrzeć wtryskom.
Lokalizacji złącza diagnostycznego w załączniku (pozycja nr 4). Samodzielnie kodów nie odczytasz.
_________________ Nie udzielam pomocy na priv oraz na gg! Masz problem? Pisz na forum
Pomógł: 6 razy Dołączył: 28 Mar 2007 Posty: 97 Skąd: Bydgoszcz
Wysłany: Czw Maj 24, 2007 15:34
Dzięki Panowie za pomoc
Sam tego nie naprawiam, tylko z mechanikiem.
AndrewS napisał/a:
a wyciagales listwe wtryskowa i kreciles silnikiem
wtedy ladnie widac czy wtryskiwacze faktycznie podaja paliwo
tak, została wyciągnięta, tu jest ok.
Może komputer przekłamuje i podaje mu złą dawkę paliwa?
piter34 napisał/a:
Nie kumam.
Ja też nie kumam, Roverek mi nie działa, przez co mam dola
ale wierzę, że wspólnymi siłami się w końcu uda, bo już drugi miesiąc się z tym męczymy...
a na zlot przyjechać chcemy koniecznie
Ostatnio zmieniony przez marcus Czw Maj 24, 2007 15:47, w całości zmieniany 1 raz
sprawdzaliście ,czy pompa podaje Właściwą ilość paliwa?Może jest za niskie ciśnienie paliwa?Zapowietrzony układ paliwowy?Zobacz świece po nieudanej próbie odpalenia: suche czy mokre? Powodzenia ! Pozdrawiam!
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum