Wysłany: Sro Cze 27, 2007 22:17 [R214i] Problem z tłoczkiem w zacisku hamulca
Witam .
Mam poważny problem. Wymieniałem wszystkie klocki w autku (przód i tył) i nie miałem większych problemów aż do teraz. w ostatnim kole (prawe tylne ) nie moge wcisnąć tłoczka żeby wsunąć tarcze i klocki probowałem już wszystkiego. zaciskiem stolarskim, zlewając troszkę płynu hamulcowego a nawet imadłem ....i nie moge go ani trochę wsunąć do środka. jeszcze jutro spróbuje odkręcić ten zacisk, i wtedy w imadło go wmontować.a jeżeli to by nie pomogło to co mam robić ? zlewać cały płyn hamulcowy i wtedy musi wejść ? wydaje mi sie ze może być on bardzo mocno zapieczony ale co wtedy ? z 3 innymi kołami nie miałem większego problemu a nie wiem dlaczego tu akurat jest czy mógłby mi któryś z roverkowiczów pomóc/doradzić ? (dodam ze autko posiada ABS dlatego ma też z tyłu tarcze) .
SPAMU¦
Wysłany: Sro Cze 27, 2007 22:17 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Nie ciśnij tylko obracaj jakimś kawałkiem blachy, dużym wkrętakiem itp. i wejdzie. Masz do tego specjalne nacięcia. Tylko najpierw delikatnie podważ i nasmaruj gumkę zabezpieczającą, żeby się mogła obracać na tłoczku
tylko to dziwne, że w lewym poszło a w prawym nie Moze zacisk siekończy po prostu Pasuje w każdym razie od R400
No panowie...dziękuje bardzo za pomoc...tłoczek puścił od razu jak go zacząłem wykręcać... n a szczęście gwint jest trapezowy dlatego nawet w imadle nic nie ruszyło, i wszystko jest w porządku...jeszcze raz dziękuję powiedzcie mi jeszcze ile kosztują ta gumka którą urwałem i jak sie nazywa
Urwałeś niemożliwe Myśle, że po prostu trzeba szukać kompletu gumek do takiego zacisku i wymienić tą własciwą Qrcze ja chyba swój stary zacisk wywaliłem, a wnim była owa gumka i to w całości W jaki sposób ją urwałeś?? Przy podważaniu, czy przy kręceniu
wkurzyłem sie i wyrwałem na sile ... dodam ze wcześniej była pęknięta i po spryskaniu środkiem antykorozyjnym spuchła...Brt jakbyś znalazł swój stary zacisk to mógłbym odkupić od Ciebie ta gumkę i byłbym bardzo wdzięczny
Dziękuję Brt za fatygę, 200m ode mnie w Kaliszu jest sklep JC Auto, bylem tam dzisiaj zamówiłem ową gumkę razem z 2 innymi w zestawie za 9zl. reperaturka czy jakoś tak Pozdro for ALL
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum