Wysłany: Czw Lip 26, 2007 10:04 [R620] Kręci a nie pali (czasem)
Typ: Si Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 1995
To bylo tak:
- Pierwszy raz padl mi w deszczu - po prostu zgasl. Zajrzalem pod maske, popukalem - odpalil!
- Tego dnia po poludniu bylo ciagle mokro - nie chcial odpalic. hmmm
- Nastepnego dnia po staniu na sloncu - odpalil i caly sloneczny tydzien jezdzil.
- Wczoraj podczas porannego deszczu znow nie chcial zapalic
- Po poludniu zapalil - podejrzewalem komputerek od gazu, wtyczka wyciagnela plytke z elektronika z obudowy i troche wilgotaniala - zakleilem tasma - tak by sie ladnie trzymalo i myslalem ze problem z glowy.
- Dzis rano (bylo sucho) - znow nie chcial odpalic - znowu zajrzalem po maske, popukalem i odpalil (!)
Co to moze byc? Sprawdzilem przewody do swiec - sa spoko. Przewody do tego drugiego komputera (na nadkolu od strony kierowcy, obudowa z radiatorem) - tez w porzadku (tak mi sie zdaje). Mam Rovera 620Si z gazem IIgen Lovato. Ten komputerek od gazu ma na obudowie "Lambda Control System" (? ale to od Lovato zdaje mi sie). Co to moze byc? He?
Ostatnio zmieniony przez kasjopea Nie Sty 09, 2011 21:23, w całości zmieniany 2 razy
SPAMU¦
Wysłany: Czw Lip 26, 2007 10:04 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Zanim zabierałbym się za cewkę sprawdziłbym jeszcze kopułkę i palec.
_________________ Pozdrawiam, Maciek (podWawa - WPR)
Obecnie MX-5 NC '07, XC60 'Słoń 2' i wózek na zakupy (Fabia III)
Były 2*R623Si Lux '95 LPG, R827Si '93 LPG, R416 Si '99 LPG, MX-5 '92 i kilka innych nieroverków
[ Dodano: Czw Lip 26, 2007 11:24 am ]
kopulke i palec kopulke i palec kopulke i palec.... dobra zobacze sobie w instrukcji serwisowej do accorda (gdzies tu link znalazlem) co to kopulka i palec...
a podziekowal podziekowal juz sobie sciagnalem moze przy okazji uda mi sie rozwiazac inny palacy (doslownie) problem bo czuje ze nawiew mi zle dziala bo na nogi zawsze leci cieple powietrze i przysiaglbym ze w upaly z przednich nawiewow tez leci cieple a nie zimne (cos z pokretlem??)
Kopułka to to z czego wychodzą przewody do świec (to się chyba oficjalnie aparat załonowy albo rozdzielacz nazywa), a palec jest wewnątrz kopułki.
Były 2*R623Si Lux '95 LPG, R827Si '93 LPG, R416 Si '99 LPG, MX-5 '92 i kilka innych nieroverków
Będziesz widział czy to wygląda ładnie, czy brzydko, poza tym wymiana nie jest droga - ZTCP kopułka i palec w zamienniku w tomateam.pl kosztuje w sumie 115 zł bez zniżek klubowych.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum