...a potrzebuje do dzwięku,karta sieciowa itp i za nic nie moge znaleźc,chyba ze coś zle robie
to przecież tych sterowników musisz szukać na stronach producentów wymienionych podzespołów
sprawdź co masz zainstalowane w laptopie (karta dźwiękowa, karta sieciowa itp.) i "wal" po drivery do źródła
_________________ zanim się wygłupisz polecam: nasza strona główna, techniczny FAQ, forumowa szukajka, punkty pomógł ...
Wysłany: Pon Paź 08, 2007 16:33
mądry polak po fakcie ale ja tak mam,chyba to pisałem w chwili unieśienia(posta)
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
krzychu_deb [Usunięty]
Wysłany: Sro Paź 10, 2007 17:55
Witam ...to jak już masz te sterowniki ... to mam prozbe czy bys ich nie udestepnił.....?? bo mam podobny problem ...i jedne pytanko niemiałes zadnych problemów z instalocja XP bo umnie wyskakuje ze nie ma dysku twardego....
bo w tym modelu trzeba podczas isntalacji windowsa wcisnac f6 i wgrac sterowniki od saty
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
krzychu_deb [Usunięty]
Wysłany: Sro Paź 10, 2007 18:52
nio tak tylko jak na 2 godzinne poszukiwania niemoge znalesc sterownika saty...i jest problem bo jak sie nacisnie f6 to wyszukuje dyskietki. a w laptopie niema stacji dyskietek...
są na to inne sposoby
jak jesteś zainteresowany jak zainstalować XP na dysk sata bez stacji dyskietek to napisz na priv.
Sporo tego jest więc tu nie będę tłumaczył
_________________ -Nigdy nie rozmawiaj z idiotą.
Najpierw sprowadzi cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem.-
Rafaltbg [Usunięty]
Wysłany: Nie Paź 28, 2007 16:09
witam mam acera aspire 5710zg i wszystkie sterowniki sa na stronie www.acerpanam.com na windows XP pozdrawiam i zycze milego sciagania jakies 700mb
to i ja siępodepnę pod temat
Posiadam padnietą Toshibę P205. Pewnego popołudnia po prostu się nie włączyła i tak jej zostało Na ekranie kompletnie nic się nie wyswietla. Po włączeniu zapala się lampka "power", mignie 1 raz lampka od dysku i zakreci napęd DVD i cisza. Normalnie działa ładowanie baterii, a i po dłuższym naciśnięciu guzika power, komp się wyłacza. Ponadto procek chyba też pracuje, bo po chwili załącza sie wentylator i wieje ciepłe powietrze
Podmieniono dysk i nic to nie dało, zamieniono kości RAM i też bez zmian.
Ktoś ma jakieś pomysły co z tym fantem zrobić Może jest coś co można jeszcze sprawdzić bez rozbierania kompa i oddawania do serwisu. Jakiś reset biosu itp.
_________________ Pozdrawiam - Brt
Rafaltbg [Usunięty]
Wysłany: Pon Paź 29, 2007 08:47
witam pewnie masz cos z procesorem albo z LCD ale z tego co piszesz to raczej procesor bo mialem taki przypadek nie z laptopem a ze stacjonarnym kompem
Brt, rozumiem, że bakterię wyjmowałeś? Niech poleży kilkanaście minut bez baterii potem włóż baterię i zobacz. Jeśli nie pomoże to podepnij zewnętrzny monitor jakiś i zobacz czy coś się pojawi (spróbuj poklikać guzikami funkcyjnymi do przyłączania output na LCD/Monitor). To takie pierwsze rzeczy, które mi do głowy przychodzą...
ok spróbuję bakteria leży od tygodnia obok. próbowałem go odpalić i na baterii i sieciowo myślę ,że to raczej nie jest problem monitora, tylko coś z płytą/biosem itp.
bios też możesz spróbować zresetować, tak samo jak w każdym innym komputerze
też jest na płycie bakteria, ale nie wiem jak w toszybach się do niej dostać
pewnie trzeba będzie całość rozkręcić
_________________ W przypadku obu Roverków w zasadzie mogę powiedzieć, że to spełnienie marzeń. Całe szczęście zostało jeszcze trochę do spełnienia
hehe widziałem już ten opis Z rozbieraniem jest tylko taki problem, że jeszcze jest w odwodzie gwarancja, niestety z usa, blatego narazie próbuję postawić diagnozę bezinwazyjnie Już kilka lapików w życiu rozebrałem i co ciekawe tyle samo złożyłem więc pewnie i temu dałbym rade tylko czy jest sens ehhh nie miał człowiek kłopotów kupił se kompa
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum