Pomógł: 5 razy Dołączył: 09 Sie 2007 Posty: 46 Skąd: Berlin
Wysłany: Wto Lis 13, 2007 22:35
dla swietego spokoju sprawdz czy nie masz klimy "davia", w tym polaczeniu najczesciej nie ma filtra wewnetrznego (czy jak on sie tam nazywa)
co do parujacych szyb to wpuszczaj troche powietrza z zewnatrz, szybciej sie wilgotnosc unormuje.
SPAMU¦
Wysłany: Wto Lis 13, 2007 22:35 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Witam,
Problem został rozwiązany. Filtr znajduje się w tym samym miejscu co u was. Wyciąga się go faktycznie tak jak pisał chyba Brt, od dołu. Niezbędne jest zdjęcie podbitki od dołu i wówczas mamy swobodny dostęp do filtra. Mój był tak zabity liśćmi i tak czarny, że dziwię się, że cokolwiek jeszcze dmuchało. Nowy filtr VALEO to koszt w granicach 60 zł jednak ja nie uzyskałem oryginalnego do Rover'ka. Poszukiwania w sklepie trwały i nawet te do Hondy Civic nie pasowały, w końcu jednak dopasowaliśmy filtr na wymiar- pasował od Renault Scenic II i wymagał on delikatnych poprawek a konkretnie obcięcia krawędzi bo inaczej filtr nie wszedłby w rynienke. W każdym razie teraz dmucha tak, że głowę chce urwać
Pozdrawiam
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum