przymierzam się do wymiany tarcz hamulcowych w moim R620Si.
Moje pytanie brzmi :
- czy ktoś próbował adoptować tarcze i szczęki z R623 lub 620Ti jeżeli tak to z czym sie to je?
- Czy warto zainwestować w sportowe tarcze typu http://www.allegro.pl/ite...00_620_618.html
lub Brembo sport + klocki sport Ferodo (tarcz Brembo nie znalazłem jeszcze do mojego modelu nie wiem czy są produkowane)
(w odpowiedzi na pytanie : po co ci to?) Obecnie standardowe hamulce są momentami dla mnie za mało wydajne potrzebuję czegoś lepszego.
Moje drugie pytanie dotyczy usztywnienia zawieszenie. Chcę troszkę go usztywnić ale nie koniecznie obniżyć - standardowo jest już całkiem niski. Znalazłem na tomateam kompletne mcpersony ale 4tys. zł to trochę dużo. Na allegro są sportowe sprężyny za około 400zł ale obniżające, co z amorkami? Docelowo zawieszenie to miało by współpracować z felgami 16" (myslałem nad 17" ale chyba po Wrocku to będzie pomyłka, a minimum komfortu też chciał bym zachować)
Z góry dziękuje za sugestie i porady
Pozdrawiam
_________________ Pozdrawiam
SPAMU¦
Wysłany: Pon Lut 25, 2008 21:05 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
we wrocku jest firma ktora regeneruje amortyzatory, moga Ci zalac je gestym specjalnym olejem wiec nieco utwardzi, ewentualnie zostaje zakupienie gazowych amorkow porządnej firmy. Zakup sportowych sprezyn jak najbardziej polecam
mimo obnizenia, z tego co mi wiadomo nie istnieja amorki utwardzone nieobnizajace.
odradzam wkladania gum usztywniających auto w takim przypadku zachowuje sie dziwni
_________________ Sentyment do r200 silverstone pozostanie na zawsze...
wiesz boje sie ze na sport sprężnach w koleinach bede ocierał spodem, nie mówiąć już o parkingach wielopoziomoych w galeriach....
zastanawiałem się nad odłoną pod silnik ale trzeba by robić na zamówienie gdzieś i kombonować. Wtedy miska ma szanse na przetrwanie.
Jakie są Twoje wrażenia z jazdy na obniżonym?
bylem swoim R we wrocku pare razy i nie odczulem jakiegos dyskomfortu zawieszenie bilstein -30mm (albo 40 roznie podaja) opony 195/55/r15. W 4 osoby bez problemu
W Legnicy tez nie jest kolorowo jesli chodzi o drogi ale za to przyczepnosc w zakretach bez cenna ale cos za cos
Wrocław, ul. Letnia 15, tel. 071 3397488 - tutaj masz Nizio Kazimierz Regeneracja i Wymiana Amortyzatorów cen nie wiem musisz podjechac
_________________ Sentyment do r200 silverstone pozostanie na zawsze...
przymierzam się do wymiany tarcz hamulcowych w moim R620Si.
Moje pytanie brzmi :
- czy ktoś próbował adoptować tarcze i szczęki z R623 lub 620Ti jeżeli tak to z czym sie to je?
- Czy warto zainwestować w sportowe tarcze typu http://www.allegro.pl/ite...00_620_618.html
lub Brembo sport + klocki sport Ferodo (tarcz Brembo nie znalazłem jeszcze do mojego modelu nie wiem czy są produkowane)
(
z własnego doświadczenia powiem tak: jeżdżę na tarczach zimmernna nawiercanych do tego Ferodo DS Performance i jestem bardzo zadowolony, porównując do serii nie bo a ziemia:)
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum