Wysłany: Pon Mar 31, 2008 13:39 [R400] Piszczenie wspomagania przy skręcaniu kół
Typ: Si Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.4 16v Rok produkcji: 1998
Witam
i szybko pytam:
Ostatnio stalem sobie na parkingu a moj synek siedzial za kierownica i buszowal. Oczywiscie zabawa kierwonica to podstawa i tu moje zdziwienie jak skrecil kola do konca w jedna strone.
Kiedy kola bylu juz na max skercona z pod maski wydobywal sie pisk, wystarczylo troche odkrecic kola i cisza; identycznie jest kiedy kola skrecimy w droga strone.
Co to moze byc???
Ostatnio zmieniony przez kasjopea Czw Sty 13, 2011 00:30, w całości zmieniany 2 razy
SPAMU¦
Wysłany: Pon Mar 31, 2008 13:39 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Pomógł: 8 razy Dołączył: 12 Gru 2006 Posty: 298 Skąd: Nowa Sól/Wrocław
Wysłany: Czw Kwi 03, 2008 12:42
JohnnyB, zapoznaj się z Zasadami Kącika Usterki i Porady Techniczne i zmień temat na zgodny z zasadami. Możesz to zrobić klikając przycisk EDYTUJ przy swoim pierwszym poście w tym temacie.
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
Pomógł: 63 razy Dołączył: 10 Sie 2007 Posty: 1452 Skąd: Busko-Zdrój
Wysłany: Pią Kwi 04, 2008 08:09
ja raczej stawiam na zbyt luźny pasek. Kiedy skręcimy kierownicą na max w którąś stronę otwiera się zaworek ciśnieniowy, ale pompa ma wtedy ciężej (musi pokonać dodatkowo jego opór. Jak jest pasek luźny to może wtedy piszczeć. Do tego ten zaworek się może trochę przyblokował... tak sobie myślę..
Sprawdź naciąg kolego, nie powinien się ugiąć bodajże więcej jak na 5 albo 8mm
_________________ >lepiej głupio zapytać, niż mądrze coś spie....lić<
czy ma znaczenie to ze opisywane piszcze nie mialo miejsce podczas postoju??
bo dzis sprawdzalem w czasie jazdy i podczas manewrowania nic nie pioszczalo
Umnie jest cos takiego: jak skręcam w LEWO to tak w połowie skrętu słychac takie lekkie buczenie ale tylko w lewo wiecie moze co to,jesli chodzi o opur to spoko cisza.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum