Wysłany: Pon Kwi 21, 2008 13:38 [R400] Jak odkrcić gałkę zmiany biegów???
Typ: Si Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.4 16v Rok produkcji: 1998
Jak w temacie
Co prawda udalo sie bez broblemow ale razem z mieszkiem wiec samej galki nie moglem zabrac. Czyli jak odkrecic sama galke tak zeby mieszek zostal na wsoim miejscu???
Ostatnio zmieniony przez kasjopea Sob Sty 15, 2011 17:45, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Pon Kwi 21, 2008 13:38 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Jeżeli gałka jest aluminiowo-drewniana to jest jeszcze dodatkowa śrubka pod gumką.
zdzich44, do dlatego kiedyś nie mogłeś zdemontować gałki, zapomnieliśmy (nie wiedzieliśmy) o śrubce
_________________ Nie udzielam pomocy na priv oraz na gg! Masz problem? Pisz na forum
galka jest jakas tak plastikowata prostokatna u dolu i w mieszku jest jakies prastokatne cos do czego ten mieszek jest doczepiony i kreci sie razem z galka
spoko spoko
juz to rozbroilem
a o co mi dokladnie chodzi; chce zmienic galke na cos takiego:
http://moto.allegro.pl/it...00_400_600.html
i zastanawiam sie czy bedzie pasowac
nie chodzi mi o gwint tylko jak podczepic do tego mieszek bo ta nakretka z zestawu to chyba raczej sie nie da patrzac na sposob montowania w orginalnej galce.
spoko spoko
juz to rozbroilem
a o co mi dokladnie chodzi; chce zmienic galke na cos takiego:
http://moto.allegro.pl/it...00_400_600.html
i zastanawiam sie czy bedzie pasowac
nie chodzi mi o gwint tylko jak podczepic do tego mieszek bo ta nakretka z zestawu to chyba raczej sie nie da patrzac na sposob montowania w orginalnej galce.
są oryginalne okrągłe z tym uchwytem... ale nie takie błyszczące tylko z kawałkiem drewnopodobnym i aluminium... może taką byś walnął
pewnie masz racje
ale z tego co widac na zdjeciach to ta galka u dolu jest okragla i dziwnie by wygladala podpieta do prostokatnego trzymanai mieszka.
czyli wracajac do poczatku czy da sie zamontowac bez problemu galke takiego typu jak jak pokazalem???
chodzi o to czy spokojnie ta sruba zlapie mieszek i przycisne go do galki
bo jakos mi sie nie wydaje
Jeżeli gałka jest aluminiowo-drewniana to jest jeszcze dodatkowa śrubka pod gumką.
zdzich44, do dlatego kiedyś nie mogłeś zdemontować gałki, zapomnieliśmy (nie wiedzieliśmy) o śrubce
pod którą gumka jest ta śruba bo nie moge jej znaleźć
pod którą gumka jest ta śruba bo nie moge jej znaleźć
Czarna gumka widoczna jest na fotce pomiędzy częścią aluminiową i "drewnianą":
Obrazek
Miałem to w poprzednim R gałka miała takie dwa wypusty aluminiowe na dole, wkładało się je do plastiku który jest w mieszku, i nakręcało ją jak zwykłą "fabryczną" gałkę, miała po prostu gwint w środku... (chyba że nie wiedziałem o niej czegoś i można było ją rozkręcić nałozyć połówkę i przykręcić czymś co jest w środku ) w każdym razie ja jej nie rozkręcałem i założyłem bez kłopotu.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum