Pomógł: 38 razy Dołączył: 26 Lut 2007 Posty: 1182 Skąd: Przejdź do mapy
Wysłany: Czw Maj 29, 2008 16:52 [R75] Diagnostyka, błędy jakie wyskoczyły
Typ: CDT Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 2001
Witam,
Jak sie wali to na całego Właśnie wróciłem do domu i od razu wybrałem sie R75 na diagnostyke. W sumie wyskoczyło mi 8 błędów (dodam że odkąd go mam to pierwsza diagnostyka):
1) 13573 Sterowanie czasem grzania. Awaria sterownika żrzenia - to pewnie wtedy co mi zalało elektryke
2) 7680 CAN - wiadomośći Zakłócenia działania
3) 4693 Czujnik ciśnienia wtrysku wstępnego Za wysoki sygnał
4) 4688 Elektryczna pompa paliwa Przerwa
5) 1152 Sterowanie wentylatorem chłodnicy Przerwa
6) 7685 Regul. prędk. jazdy - część obsługi Zakłócenia działania - to pewnie po chiptuningu
7) 7669 Elektron. blokada odjazdu Brak kodu
4704 Ciśnienie wtrysku wstępnego - kontrola Ciśnienie za małe
po skasowaniu błędów i przejażdzce wyskoczył jeszcze raz błąd z pozycji 8 czyli: 4704 Ciśnienie wtrysku wstępnego - kontrola Ciśnienie za małe.
Koledzy Jak ktoś może mi podpowiedzieć od czego może być i co mogą oznaczać błędy których nie opisalem to bardzo o to prosze.
A teraz ide robić pompke sprzęgła
pzdr
Damian
Ostatnio zmieniony przez kasjopea Wto Gru 07, 2010 21:35, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Czw Maj 29, 2008 16:52 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Pomógł: 166 razy Dołączył: 27 Mar 2007 Posty: 2965 Skąd: Sędziszów
Wysłany: Czw Maj 29, 2008 17:57
Wiesz co, ten ostatni błąd też może być spowodowany chipem. Bo mógł Ci ten tuner zmniejszyć dawkę, a co za tym idzie ciśnienie wtrysku, a podnieść ciśnienie doładowania.
Pomógł: 81 razy Dołączył: 15 Maj 2007 Posty: 901 Skąd: Poznań
Wysłany: Czw Maj 29, 2008 20:29 Re: [R75 2.0CDT '01] diagnostyka, błędy jakie wyskoczyły
Dam-Kam napisał/a:
Witam,
Jak sie wali to na całego Właśnie wróciłem do domu i od razu wybrałem sie R75 na diagnostyke. W sumie wyskoczyło mi 8 błędów (dodam że odkąd go mam to pierwsza diagnostyka):
1) 13573 Sterowanie czasem grzania. Awaria sterownika żrzenia - to pewnie wtedy co mi zalało elektryke
Prawdopodobnie masz uszkodzony wentylator chłodnicy lub jego jakiś bieg.
Dam-Kam napisał/a:
6) 7685 Regul. prędk. jazdy - część obsługi Zakłócenia działania - to pewnie po chiptuningu
7) 7669 Elektron. blokada odjazdu Brak kodu
4704 Ciśnienie wtrysku wstępnego - kontrola Ciśnienie za małe
Za małe niskie /wstępne ciśnienie paliwa to jest powiązane z tą przerwą pompy paliwa.
Dam-Kam napisał/a:
po skasowaniu błędów i przejażdzce wyskoczył jeszcze raz błąd z pozycji 8 czyli: 4704 Ciśnienie wtrysku wstępnego - kontrola Ciśnienie za małe.
Co do tego błędu to dognij i przesmaruj piny we wtyczce czujnika wysokiego ciśnienia paliwa , znajduje się on na końcu tej rury (akumulatora paliwa)od której odchodzą rurki do wtryskiwaczy - stały problem , proponuję pojeździć z dwa dni i zrobić test. Większość tych błędów wynikają z ciśnień paliwa i to wszystko sie nakłada (może to być efekt kończących się pomp w zbiorniku lub przy akumulatorze)
_________________ Sprzedaż części, diagnostyka komputerowa Rover MG Land Rover oryginalnym komputerem T4- POZNAŃ . RÓWNIEŻ NAJNOWSZE MODELE LAND I RANGE ROVERA ,z firmą Rover MG Land Rover jesteśmy związani od 1995 roku TEL. 0698363760, parts2@wp.pl / britcars@wp.pl
Ostatnio zmieniony przez piter34 Wto Cze 03, 2008 15:30, w całości zmieniany 1 raz
Pomógł: 81 razy Dołączył: 15 Maj 2007 Posty: 901 Skąd: Poznań
Wysłany: Czw Maj 29, 2008 20:56
Proponuję jeszcze sprawdzic filtr paliwa w zbiorniku.
_________________ Sprzedaż części, diagnostyka komputerowa Rover MG Land Rover oryginalnym komputerem T4- POZNAŃ . RÓWNIEŻ NAJNOWSZE MODELE LAND I RANGE ROVERA ,z firmą Rover MG Land Rover jesteśmy związani od 1995 roku TEL. 0698363760, parts2@wp.pl / britcars@wp.pl
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum