No właśnie słyszałem o zwężkach ale jeśli mam ją w Accordzie i nie czuję różnicy, to skoro w R ją czuję, tzn, że zwężka jest super-hiper zwężająca..?.. na czym to polega? dlaczego w jednej instalacji dają normalną a w innej jeszcze mniejszą? Czy istnieje szansa, że po wymianie zwężki w R na większą, nie będę już czuł różnicy?? Może obejdzie się bez wymiany instalacji....
SPAMU¦
Wysłany: Czw Cze 05, 2008 15:49 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Gazownik może założyć różny mikser (o różnej średnicy) i w ogóle wykazać się szeroko pojętą fantazją podczas montażu i regulacji LPG. Być może w Accordzie masz to zrobione zgodnie ze sztuką, a w tym 623 jest "tak sobie, byle jeździło".
Najlepiej 623 podjechać na analizę spalin i sprawdzić przede wszystkim współczynnik lambda. Czy 623 na benzynie jeździ OK?
_________________ Nie udzielam pomocy na priv oraz na gg! Masz problem? Pisz na forum
Kurcze... właśnie podczas jazdy testowej wczoraj skupiłem się głównie na jeździe na gazie, żeby wszystko wyłapać... ehh wszystko przez te "emocje" przy zakupie; człowiek tyle czasu szuka, jeździ, że gdy już znajdzie coś ciekawego to się napala... to ja pójdę teraz 2 razy głową puknę w ścianę, żeby przy następnej jeździe nic nie spaprać
A z tego co piszesz (i co wszyscy mi radzili) - PODSTAWA to dobry gazownik, co się zna na fachu... Czy na Pomorzu ktoś zna takiego
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum