Wysłany: Czw Cze 26, 2008 22:02 [220 D '97 2.0] Sportowy tłumik do dieselka
Witam serdecznie.
Wiem że ten temat już pewnie był. Ale jestem ciekaw dokładnie co sądzicie o jakimś fajnym sportowym tłumiku do dieselka. Jakie firmy, co konkretnie kupić (czytałem że kwasowy najlepiej i nie tylko końcowy ale cały)
Pytam bo jestem kompletnym laikiem ale chciał bym bardzo się jak najwięcej dowiedzieć o tym żeby jak najwięcej robić samemu coś przy swoim roverku.
Jeśli możecie napiszcie jakie firmy żebym mógł poszukać w necie jakie po kolei elementy muszą być jaki najlepiej kupić żeby nie "pierdział" tylko ładnie brzmiał - o ile można takie coś wymagać od dieselka. No i wygląd jaki lubicie? Chciał bym jakiś fajny delikatny ale żeby było widać że !@!$#... ale nie chciał bym tzw. PCV-ówe za sobą ciągnąć.
Liczę na liczne wypowiedzi (Jeśli mogę prosić )
Pozdrawiam
SPAMU¦
Wysłany: Czw Cze 26, 2008 22:02 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Jeśli możecie napiszcie jakie firmy żebym mógł poszukać w necie jakie po kolei elementy muszą być jaki najlepiej kupić żeby nie "pierdział" tylko ładnie brzmiał
Ja w R200 miałem tłumik MG Motorsport Racing. Fajnie brzmiał, miał w razie czego wkładkę wyciszającą, ładnie wyglądał i był w całości z "kwasówki".
_________________ Nie udzielam pomocy na priv oraz na gg! Masz problem? Pisz na forum
Czyli jak dam tlumik koncowy (firma dowolna) do SDI to nie bedzie głośno buczał? Chodzi mi tylko o efekt wizualny takiego tlumika, bez zadnych dodatkow dzwiękowych.
Pomógł: 8 razy Dołączył: 16 Wrz 2007 Posty: 567 Skąd: Warszawa
Wysłany: Sro Sie 27, 2008 23:13
Na jednej z miejscowek pojawila sie kiedys Ibiza 1.9tdi 130KM program plus caly wydech na 2 tlumikach. Brzmial genialnie, jak odkurzacz, na niskich obrotach delikatnie pobulgotywal przy wiekszych obrotach nie byl glosny. Koszt takiego wydechu do Ibizy wedlug wlasciciela 2000zl
Sportowy do diesla ? nieeee ... zawsze będziesz miał okopcony tył auta Oryginalny tłumik jest zawinięty w dół ... no i nie wiem, jak u Ciebie, ale mi zależy na komforcie jazdy i ciszy wewnątrz autka .... a nie na słyszalności z 2km ... Moja rada: przedmuchaj kata i wstaw orginalny - skoro szykuje Ci się wymiana. Poza tym każdy układ wydechowy jest dobrany do auta (ciśnienia i podciśnienia), czasami więcej można popsuć niż nadrobić
Mr Rozan99 ma fajną końcówkę lub tłumik końcowy .. ostatnio właśnie pytałem i mówił, że nie okopca mu nic i brzmi normalnie .. też szukam albo samej końcówki lub całego wydechu w tym guście ..
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum