Wysłany: Wto Sie 05, 2008 13:04 [r200 1.4] problem z ruszaniem z miejsca.
Witam.
Nie dawno kupiłem roverka i mam problem. A mianowicie ruszanie z miejsca sprawia mi problem, bez zwiększenia obrotów jest ono prawie nie możliwe. Jest to bardzo uciążliwe podczas jazdy w mieście, gdy juz ruszę to pózniej jest juz wszystko ok. Nie wiem a może jest tak we wszystkich autach tego modelu? jeszcze czasami na biegu jałowym nie równo pracuje silnik ale to rzadko nie wiem czy to może mieć cos z tym wspólnego?
Z góry dziękuje za odpowiedzi.
Pozdrawiam.
SPAMU¦
Wysłany: Wto Sie 05, 2008 13:04 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Pomógł: 8 razy Dołączył: 16 Wrz 2007 Posty: 567 Skąd: Warszawa
Wysłany: Wto Sie 05, 2008 21:43
Diesle to tez nie bajka, np w foce zeby szybko ruszyc trzeba grubo wcisnac gaz, co czasami jest wkurzajace bo chce sie ruszyc sprawnie a silnik wyje. W benzynie nigdy nie mialem takie problemu zeby nie moc ruszyc na samym sprzegle, nawet eraz jak mam spiek i wzmocniony docisk nie ma takiego problemu.
przejechać sie identyczną R200 i zobaczyć czy jest tak samo. jeśli tak, to tylko się przyzwyczaić lub zmienić na mocniejszego roverka, a jeśli jest lepiej, to szukać jakiejs usterki u siebie
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum