Typ: Si Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.6 Rok produkcji: 1999
Witam! Chce dla własnego spokoju zdjąć plastikowe osłony progów i sprawdzić ich stan i w razie czego zabezpieczyć je gdybym zauważył jakieś ubytki. Mam taki problem że po odkręceniu 2 śrub z każdego przedniego nadkola zostają pod osłonami plastikowe śrubki. I w tym problem że nie wiem co to dokładnie jest bo mają gwint ale nie da się ich odkręcić. Czy to nie są przypadkiem takie plastikowe "zatyczki" które są na siłę wsadzane? Pytam się bo nie chcę czegoś na siłę zepsuć.
PS. Szukałem takiego czegoś w FAQu Technicznym i tutaj na forum ale nie znalazłem dokładnie tego czego szukam
Ostatnio zmieniony przez kasjopea Czw Sty 20, 2011 21:55, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Wto Wrz 30, 2008 19:20 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
te śrubki od spodu to są kołki z wkręcanymi śrybkami dla zabezpieczenia.
po wykręceniu wszystkich osłonę trzeba przesunąć do przodu
Tzn. chodzi Ci o te śruby przy nadkolu? Bo pod osłonami to są raczej zwykłe zatyczki bo ich nie da się odkręcić, można kręcić w obie strony po kilka godzin i nic. A jak uda mi się wyciągnąć je to rozumie że osłony mam pchać w stronę silnika?
[ Dodano: Sro Paź 01, 2008 14:39 ]
BetJar napisał/a:
Podważ czymś delikatnie a następnie paluchami do góry
Jak będziesz miał problem to pomogę w realu.
Witam również Gliwiczanina! Widziałem Twoja 400ke na żywo, ładnie się prezentuje A to jak teraz, mam przesuwać te osłony w stronę silnika czy ciągnąć do siebie
Tzn. chodzi Ci o te śruby przy nadkolu? Bo pod osłonami to są raczej zwykłe zatyczki bo ich nie da się odkręcić, można kręcić w obie strony po kilka godzin i nic
, chodzi mi o te wkręcone od spodu w podłogę
faktycznie można nimi kręcić jeśli sa luźne, ale musisz je również wyciągnąć
(polecam delikatnie nożykiem pod łepek )
Łuczaczo napisał/a:
A jak uda mi się wyciągnąć je to rozumie że osłony mam pchać w stronę silnika?
w stronę przodu auta
_________________ W przypadku obu Roverków w zasadzie mogę powiedzieć, że to spełnienie marzeń. Całe szczęście zostało jeszcze trochę do spełnienia
Witam
Wymienielem progi w R416.Jak zamontowac listwy progow tzn.jak zrobic nowe otwory na zaczepy w progach?
[ Dodano: Nie Mar 11, 2018 06:24 ]
Witam
Czy może ma ktoś z Was rysunek,wymiary progów (dolny i górny) do R 416?
Znajomy dekarz obiecał sam wgiąć na giętarce.
Gdzie będą dostępne w okolicach Łodzi?
Pozdrawiam
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum