Wysłany: Wto Lis 18, 2008 21:36 [R75] Luzy na kierownicy
Typ: CDT Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: wszystkie
Witam. W sumie mam to od kupna samochodu i nie przeszkadza mi to jakoś, no ale warto się dowiedzieć czy ten model tak ma ? Otóż jak stoję w miejscu kierownica ma lekkie luzy. Czy to jest normalne czy jakieś elementy układu kierowniczego są do wymiany ? Pozdrawiam
Ostatnio zmieniony przez kasjopea Nie Gru 12, 2010 16:16, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Wto Lis 18, 2008 21:36 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Pytanie tylko co rozumiesz przez lekkie??
Podstawowe pytanie czy juz jechałeś tym samochodem?,jezeli tak czy masz odczycie ze auto sie prowadza (odczucie podobne do jazdy przy silnym wietrze )
Czy luzowi towarzyszy stuk??,czy jest tylko sam luz?.
Pytanie tylko co rozumiesz przez lekkie??
Podstawowe pytanie czy juz jechałeś tym samochodem?,jezeli tak czy masz odczycie ze auto sie prowadza (odczucie podobne do jazdy przy silnym wietrze )
Czy luzowi towarzyszy stuk??,czy jest tylko sam luz?.
Lekkie luzy na kierownicy, czyli gdy stoję kierownica leciutko bez żadnych oporów sobie lata w prawo i lewo ( max około 4 stopnie ) W czasie jazdy jest to fajne nawet, bo lekko sobie kręcę o te kilka stopni i samochód jedzie sobie po prostej. Zauważyłem, że trochę ściąga samochód na prawo ( ale zależy tez jaki asfalt ) I wtedy kierownica chodzi lżej w prawo. Nie mam pojęcia co tam jest. Stuków żadnych nie ma.
Pomógł: 31 razy Dołączył: 12 Lis 2008 Posty: 381 Skąd: ANGLIA
Wysłany: Sro Lis 19, 2008 00:42
Hejka,to co Opisujesz raczej nie jest normalnością w R75,także w najleprzym wypadku końcówki drążków kierowniczych już umierają(co jest bardziej prawdopodobne),albo ta gorsza opcja-kolumna kierownicza załapała luz(zawsze ta usterka bardziej ciągnie po kieszeni
_________________ HMMM czy dobrze zrobiłem???...Tak!-ale i tak chcę z powrotem Land Rovera
To napewno nie jest normalne. Kurcze, mi to wygląda na luz na kolumnie kierowniczej.
kurcze też tak mam... lekki luz i bardziej przy skręcie w lewo słychac taki delikatny 'stuk' - czy to juz poważne objawy *czegoś czy moge jeszcze spokojnie spać przez zime
PZDR
_________________ Jak chcesz rozśmieszyć Boga, to mu przedstaw swoje plany na przyszość..
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum