Wysłany: Sob Sty 10, 2009 12:09 [R416] Problem z hamulcami
Typ: Si Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.6 Rok produkcji: wszystkie
witam serdecznie,mam duży problem mianowicie chodzi mi o hamulce wczoraj wsiadam odpalam i jadę tak jak zawsze naciskam na pedał hamulca a on twardy i wogule żadnej reakcji hamowania po przejechaniu około 200metrów i kilkukrotnemu naciskaniu na pedał wszystko wróciło do normy.Ale za to dzisiaj rano wsiadam i to samo pedał twardy ciężko się wciska ale znowu auto pochodziło przejechałem się ze 200metrów i hamulce działają normalnie.Co się dzieje proszę o pomoc.Auto bez ABS.Pozdrawiam
Ostatnio zmieniony przez kasjopea Nie Mar 06, 2011 23:39, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Sob Sty 10, 2009 12:09 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
hmmm wygląda na jakiś problem ze wspomaganiem hamulców czy bezposednio po odpaleniu nie masz wcale hamulców, czy musisz użyć duuużo wiekszej siły, żeby zahamować Może posprawdzaj wężyk podciśnienia od serwa hamulców.
Serwo może byc nie szczelne albo pompa hamulcowa troche zapieczona i jak ciśnienia nabiarze to jakoś chodzi ale ja tam fachowiec nie jestem
_________________ wcześniej PoldoRover 10 lat złego słowa nie powiem
Rover 220SDi "szedł jak pocisk"
LR Freelander 1.8 Hard top PB/LPG będę tęsknił
teraz Rover 75 2.0 V6 Charme [mruczek] zobaczymy kupiony 13 w niedzielę
LR Freelander 1.8 SCAPA Sport
MG TF 160 srebrny pocisk
jak wszystkie koła nie hamują to coś musi być po stronie serwa.
Miałem tak w starym samochodzie że nie brało jedno koło przednie. Jak wcisnąłem hamulec to kierownicę wyrywało z rąk.
Może jakiś syf zatkał układ?
_________________ R400 1.4, R620Ti, R420Si, R400 2.0 Turbo, R200 Coupe, R800 Coupe Turbo ->
R200 Coupe Turbo & V8
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum