Napięcie pewnie 20 lub 200 V DC, prąd jak chcesz zmierzyć, to musisz przełozyć jeden z przewodów w gniazdo wysokoprądowe (10 - 20 A) i taki też zakres ustawić. Jak zmierzysz na mA to .... pójdziesz kupować nowy miernik ewentualnie niebezpiecznik bedziesz wymieniał
Na cyfrowych tescowych są zazwyczaj takie wartości
_________________ Pozdrawiam - Brt
SPAMU¦
Wysłany: Wto Sty 20, 2009 13:50 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Pomógł: 1 raz Dołączył: 06 Paź 2008 Posty: 74 Skąd: nie wiem
Wysłany: Wto Sty 20, 2009 13:53
Uuu ja mam stary jeszcze taki z analogowym wyswietlaczem, po dziadku zostal. Czyli mam gonic do sklepu
W sumei to mam 2 domy dalej sasiada elektryka wiec powinien miec taki miernik.
NIE
Ustaw największy możliwy, potem przestawiaj w dół, jeżeli będzie taka konieczność.
Pomiar przy wszytkim wyłączonym - dla bezpieczeństwa miernika, zakres minimalny na początek ~2A. Jeżeli wskazanie będzie poniżej następnego, niższego zakresu, to zmniejszyć (wtedy pomiar jest dokładniejszy).
analog sam w sobie jest ok i w niektórych zastosowaniach lepszy niż cyfrak, ale uhm łatwiej go zjarać Jesli nie ma amperomierza do min 10A to nie podpinaj go Taki tescowy kupisz za 10 - 20PLN i jest wystarczający do zastosowań grzebko-domowo-samochodowych
Pomógł: 1 raz Dołączył: 06 Paź 2008 Posty: 74 Skąd: nie wiem
Wysłany: Wto Sty 20, 2009 17:00
Chyba znam przyczyne... Naladowalem i podlaczylem spowrotem akumulator i okazalo sie ze objawy szyby znowu wrocily, pojade jutro do tego elektryka, moze znowu ta sama czesc padla, jesli tak to pewnie cos powoduje zwarcia i caly czas sie to jedno gowno przepala. Kupilem juz na allegro nowy MFU ale zanim go wloze wole wiedziec co jest grane zeby w tym nowym tez mi sie cos nie pokielbasilo...
Witam Panowie ,mam tez problem z tym okraglym przekazniekiem(H>R>W relay).Czy jak go wyjmne i bede jezdzil bez to sie nic innego nie poknoci??Prosze o opinie.Pozdrawiam.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum