kup o jasnosci do 4,7k - bedzie efekt równy z seryjnymi swiatalami x.
co do legalnosci i praktyki - to jak pare postow kolega dobrze zauwazyl policja może zatrzymać dowód rejestracyjny samochodu do czasu przedstawienia przez kierowcę zaświadczenia ze stacji diagnostycznej o zgodności reflektorów samochodu z obowiązującymi przepisami - i jak zobaczy auto tuning z owiewka z jelcza ma prawo zabrac dowod pomimo ze masz wazny przeglad, do czasu kiedy nie przedstawisz na komisariacie gdzie odbierasz dowód świstka iż stacja Ciebie widziała w tych światłach i potwierdza zdatność do ruchu... i to niestety praktyka. a że w/w koledzy sie nie spotakli z takim procederem - coż można powiedzieć - oby tak dalej
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
SPAMU¦
Wysłany: Nie Sty 11, 2009 19:26 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Pomógł: 9 razy Dołączył: 21 Paź 2007 Posty: 256 Skąd: Warszawa
Wysłany: Pon Sty 12, 2009 00:49
seryjne swiatla to chodzilo o seryjny xenon, nie normalne
_________________ O_o
jasiu87 [Usunięty]
Wysłany: Sro Sty 21, 2009 00:59
Panowie,
Wszyscy mówią o tej homologacji a prawda jest taka że:
Owszem te wszystkie ksenony i tym podobne cuda mają taką homologacje ale światło którym świeci nie ma... i tu jest błędne koło.
Mój znajomy założył sobie właśnie takie ksenony HID do Peugota 306 i jak policja go złapała i chcieli mu wlepić mandat to on wyskoczył im z karteczką od producenta że ma na nie ów homologacje a i owszem miał na samo urządzenie ale na światło którym świeciło nie miał... ja tam nie ryzykuje wole wydać więcej na pożądane żarówki.
Panowie,
Wszyscy mówią o tej homologacji a prawda jest taka że:
Owszem te wszystkie ksenony i tym podobne cuda mają taką homologacje ale światło którym świeci nie ma... i tu jest błędne koło.
Mój znajomy założył sobie właśnie takie ksenony HID do Peugota 306 i jak policja go złapała i chcieli mu wlepić mandat to on wyskoczył im z karteczką od producenta że ma na nie ów homologacje a i owszem miał na samo urządzenie ale na światło którym świeciło nie miał... ja tam nie ryzykuje wole wydać więcej na pożądane żarówki.
policjanci jacys nie douczeni byli... Powinna byc homologacja na źródło światła oraz lampy które posiadaja homologacje na dane źródło światła. Teoretycznie powinno byc samopoziomowanie oraz spryskiwacze lub wycieraczki ale nie jest to sprecyzowane. Teoretycznie musza je miec tylko nowe auta aby zostaly dopuszczone do rucuhu.
_________________ Sentyment do r200 silverstone pozostanie na zawsze...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum