Wysłany: Czw Lut 12, 2009 18:51 [R25, 1.4, 16v,00]Ścieranie się opony po wewnętrznej stronie
Witam, tak jak w temacie - ściera mi się tylna prawa opona od wewnętrznej strony. Wygląda to tak, że wewnętrzna połowa opony jest prawie łysa. problem dotyczy tylko tej jednej opony. dodatkowo przy jeździe słyszę stukanie i wydaje mi się, że dochodzi właśnie z prawego tyłu. czy oba zjawiska mogą mieć przyczynę w zużytym amortyzatorze? czy amorki pasujące do r200 pasują również do r25??
SPAMU¦
Wysłany: Czw Lut 12, 2009 18:51 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
musisz kolego jechać ustawić zbieżność bo to jest najczęstsza przyczyna ścierania się opony,mogą też być inne przyczyny ale zbieżność ustawić to trzeba najpierw a potem się zobaczy co będzie się działo,ja też tak miałem że ścierała mi sie opona z przodu z prawej strony ale od zewnatrz,po ustawieniu zbieżności wszystko wróciło do normy.
Pomógł: 31 razy Dołączył: 26 Kwi 2008 Posty: 485 Skąd: Góra
Wysłany: Czw Lut 12, 2009 19:17
SeniorA napisał/a:
A łożysko piasty?
Możliwe, Kiedyś u mamy w aucie jakims cudem poluzowała sie ta nakrędka od piasty opona obcierała wewnetrzna strona o amortyzator. co pozniej zobaczyłem na podniesionym samochodzie kolo cale sie ruszało (ruszajac rekoma) miało duze luzy jakby nie przykrecone. po dokreceniu tej nakredki (klucz 32) wszystko wrociło do normy
na szczescie
Wysłany: Czw Lut 12, 2009 19:22 Re: [R25, 1.4, 16v,00]Ścieranie się opony po wewnętrznej str
Ronnix napisał/a:
Witam, tak jak w temacie - ściera mi się tylna prawa opona od wewnętrznej strony. Wygląda to tak, że wewnętrzna połowa opony jest prawie łysa. problem dotyczy tylko tej jednej opony. dodatkowo przy jeździe słyszę stukanie i wydaje mi się, że dochodzi właśnie z prawego tyłu. czy oba zjawiska mogą mieć przyczynę w zużytym amortyzatorze? czy amorki pasujące do r200 pasują również do r25??
Obawiam się na jakiejś dziurze wykrzywiłeś tylną belkę.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum