Pomógł: 1 raz Dołączył: 15 Sie 2006 Posty: 261 Skąd: Kraków
Wysłany: Pią Lut 20, 2009 23:00 [R75] Wiele problemów:/
Typ: CDT Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 2002
Witam...nalozylo sie wiele problemow z moim roverkiem. Mianowicie:
Pierwsza rzecz to nie dzialajacy wentylator(temat wielokrotnie poruszany na forum i polecane założenie wentylator+rezystor od innego auta tylko jakiego?).
Druga rzecz to woda na dywaniku pasażera przedniego po właczeniu klimatyzacji(ma ktoś pomysł dlaczego?).
Trzecia rzecz to nie działające spryskiwacze ksenonów(węże nigdzie nie są pozaginane).
Czwarta rzecz dotyczy zawieszenia mianowicie odległość nadkola przedniego od opony jest wieksza niż od koła tylniego. Krótko mówiąc miedzy oponę a nadkole w przodzie mieści się pięść dorosłego człowieka a z tyłu dziecka. Jak można ten problem rozwiązać bo brzydko to wygląda;/
Piąta rzecz to ciągłe odchodzenie obudowy wewnętrznej drzwi przednich. Te plastiki odskakują i jest szpara koło szyby. Można coś z tym zrobić bo słyszałem że to wada fabryczna.
Szósta To w listopadzie wymieniłem turbine na całkiem nową z 2letnia gwarancją z firmy z Jaworzna. I jakiś tydzień temu zauważylem ponownie ślady oleju na dolnej osłonie silnika. Czego to może być problem bo nie wydaje mi sie ze samej turbiny. Olej Mobil1 10W40 wiec zalecany przez producenta. Prosze o pomoc na w/w problemy. Z góry dziękuje;) Pozdrawiam:)
Ostatnio zmieniony przez kasjopea Sob Gru 11, 2010 11:50, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Pią Lut 20, 2009 23:00 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Pierwsza rzecz to nie dzialajacy wentylator(temat wielokrotnie poruszany na forum i polecane założenie wentylator+rezystor od innego auta tylko jakiego?).
Druga rzecz to woda na dywaniku pasażera przedniego po właczeniu klimatyzacji(ma ktoś pomysł dlaczego?).
Odplywy pod podszybiem(te do przepchania?) Czycos tam z klima,nie pamietam.Pijany jestem juz
patrysgn napisał/a:
Piąta rzecz to ciągłe odchodzenie obudowy wewnętrznej drzwi przednich. Te plastiki odskakują i jest szpara koło szyby. Można coś z tym zrobić bo słyszałem że to wada fabryczna.
To wada faryczna w kazdym75. można trochę podgiąć te blaszki trochę w górę.
[ Dodano: Pią Lut 20, 2009 23:08 ]
Cytat:
Szósta To w listopadzie wymieniłem turbine na całkiem nową z 2letnia gwarancją z firmy z Jaworzna. I jakiś tydzień temu zauważylem ponownie ślady oleju na dolnej osłonie silnika. Czego to może być problem bo nie wydaje mi sie ze samej turbiny. Olej Mobil1 10W40 wiec zalecany przez producenta. Prosze o pomoc na w/w problemy. Z góry dziękuje;) Pozdrawiam:)
Nie wiem jak to w klekotach BMW ale w VW w nowych silnikach potrafi zawalic caly intercooler (jaks tak to sie pisze) w ciagu 20tys km
_________________ Koła wystarczą 4...cylindrów musi być 5
Wysłany: Pią Lut 20, 2009 23:12
Co do silniczka od wentylatora to już przerabiałem temat z zakupem nowego i problem powrócił. Proszę o inne propozycje rozwiazania moich problemów. Pozdrawiam:)
Czwarta rzecz dotyczy zawieszenia mianowicie odległość nadkola przedniego od opony jest wieksza niż od koła tylniego. Krótko mówiąc miedzy oponę a nadkole w przodzie mieści się pięść dorosłego człowieka a z tyłu dziecka. Jak można ten problem rozwiązać bo brzydko to wygląda;/
Ja tak mialem ale jak tesciowa z Polski wiozlem
Po wypakowaniu bagazy wszystko wrocilo do normy
_________________ --== "Z mądrym człowiekiem to i pogadać ciekawie." ==-- Fiodor Dostojewski
Wysłany: Sob Lut 21, 2009 13:30
patrysgn napisał/a:
przelączylem na ECON z powodu zimy
W zimie też używaj co jakiś czas klimy, by w lecie nie mieć kłopotów.Chodzi o smarowanie czynnikiem roboczym całej instalacji.
patrysgn napisał/a:
Jak sobie z tym poradzic? skad wziasc nowa pompkę i jak ja wyciagnac?
znajduje się z przodu, pod prawym błotnikiem na dole zbiornika.Zakładam , że płyn jest w zbiorniku i lampy nie są spryskiwane co piąte użycie spryskiwaczy szyb.
patrysgn napisał/a:
Skąd wziasc nowe spinki? i ile jest ich w tych osłonach ozdobnych(jak bede kupowal nowe to zebym wiedzial ile:D
np. sklep moto. na ulicy Słomianej.Spinek około 10 szt.Trzeba wziąć wzór.Najlepiej wcześniej zdemontuj boczek drzwi /czy już to robiłeś ? trzeba wiedzieć jak założyć /, bo mogą być potrzebne jeszcze inne kołki mocujące.
Wysłany: Sob Lut 21, 2009 13:31
Rowan napisał/a:
patrysgn, na allegro. Tylko, żeby ją wymienić trzeba zderzak ściągać.
Trzeba szukac na allegro tylko wiekszosc samochodow przeznaczonych do rozbiorki nie posiadala ksenonow i takiej pompki nie maja sprzedawcy.
[ Dodano: Sob Lut 21, 2009 13:35 ]
SeniorA napisał/a:
W zimie też używaj co jakiś czas klimy, by w lecie nie mieć kłopotów.Chodzi o smarowanie czynnikiem roboczym całej instalacji.
patrysgn napisał/a:
Jak sobie z tym poradzic? skad wziasc nowa pompkę i jak ja wyciagnac?
SeniorA napisał/a:
znajduje się z przodu, pod prawym błotnikiem na dole zbiornika.Zakładam , że płyn jest w zbiorniku i lampy nie są spryskiwane co piąte użycie spryskiwaczy szyb.
zgadza sie, ksenony wogole nie sa spryskiwane i zamiast cieszyc sie z uroku swiatel to musze czesto na stacje jezdzic zeby je umyc.
patrysgn napisał/a:
Skąd wziasc nowe spinki? i ile jest ich w tych osłonach ozdobnych(jak bede kupowal nowe to zebym wiedzial ile:D
SeniorA napisał/a:
np. sklep moto. na ulicy Słomianej.Spinek około 10 szt.Trzeba wziąć wzór.Najlepiej wcześniej zdemontuj boczek drzwi /czy już to robiłeś ? trzeba wiedzieć jak założyć /, bo mogą być potrzebne jeszcze inne kołki mocujące.
nigdy jeszcze nie mialem okazji ściągać boczków drzwi. Cieżka sprawa do zrobienia dla niedoświadczonego? Mam za to wprawe w ściąganiu zderzaka przedniego:D:D
nigdy jeszcze nie mialem okazji ściągać boczków drzwi. Cieżka sprawa do zrobienia dla niedoświadczonego? Mam za to wprawe w ściąganiu zderzaka przedniego:D:D
_________________ wcześniej PoldoRover 10 lat złego słowa nie powiem
Rover 220SDi "szedł jak pocisk"
LR Freelander 1.8 Hard top PB/LPG będę tęsknił
teraz Rover 75 2.0 V6 Charme [mruczek] zobaczymy kupiony 13 w niedzielę
LR Freelander 1.8 SCAPA Sport
MG TF 160 srebrny pocisk
Wysłany: Sob Lut 21, 2009 14:05
Rowan napisał/a:
patrysgn, nie muszą być ksenony, żeby miał spryskiwacze. Ja np. nie mam ksenonów, a spryskiwacze są.
I ta pompka fachowo sie nazywa: silniczek(pompka) spryskiwaczy reflektorów/ksenonów?:> zebym wiedział o co dokładnie pytać i nie kupował niepotrzebnych rzeczy.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum