Typ: SDi Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 1997
Witam, mam pytanie chce kupić silnik do rovera 620 rok 97 tylko tu pojawia się pytanie ponieważ mój silnik ma tylko 3 świece a ten silnik który chce kupić jest z samochodu rocznik 98 i ma 4 świece czy jest jakaś różnica?
Ostatnio zmieniony przez kasjopea Sob Sty 29, 2011 00:12, w całości zmieniany 2 razy
SPAMU¦
Wysłany: Pon Lut 23, 2009 17:46 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
a czy Elektryka będzie się zgadzała ?
Jeśli mam 3 świece to chyba będą tylko 3 kable do tych świec a czwarta świeca gdzie ?
jak nie będzie podpięta jedna świeca to czy ten tłok będzie chodził ?
Pomógł: 387 razy Dołączył: 15 Mar 2007 Posty: 4424 Skąd: Oświęcim
Wysłany: Pon Lut 23, 2009 19:00
Świece są mostkowane więc nie będzie z tym problemu. Skoro silnik z 3ma świecami chodzi na 4ry gary to myślisz, że jak będzie w przypadku niepodpięcia jednej? Świece w dieslu służą tylko do podgrzania dla szybszego rozruchu, zapłon następuje poprzez wysokie sprężenie mieszanki paliwowo powietrznej. Gorący silnik diesla odpala bez konieczności grzania świec, podobnie rzecz ma się w ciepłych okresach roku.
ok... dzięki za odpowiedź, czyli mogę kupować bez obaw ten silnik,
Mam jeszcze takie pytanie poza "konkursem" ile może kosztować przekładka silnika ? nie chodzi mi tutaj o autoryzowany serwis Rovera tylko normalny dobry warsztat samochodowy...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum