właśnie szukam opon letnich i przy okazji felg. Macie może namiary na jakieś dobre sklepy, linki, lub promocje. Może ktoś z Was szukał ostatnio i może polecić jakieś opony i felgi. Wiem, że idę na łatwiznę, ale ostatnio jedyne kółka, których szukam, to obrączki . Niestety spraw związanych z tematyką ślubną jest tak wiele, że na inne nie mam po prostu już siły.
Jeszcze jedno pytanie a propos felg. Nie ukrywam, że podobają mi się dwa modele do Roverka, a mianowicie: TE
lub TE. Może ktoś z Was ma takie w garażu, w dobrym stanie, które mógłby sprzedać. Szukałem tych modeli na allegro, ale stosunek ceny do jakości jest przerażający.
Z góry dziękuję za pomoc
Pozdrawiam
SPAMU¦
Wysłany: Pon Mar 02, 2009 22:25 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Co do felg, w Lutyni sprawdzałeś? Te z drugiego linka często się pojawiają. A na żywo możesz obejrzeć u Brt'a, jak tylko przesiądzie się na zestaw letni
BTW, w jakich okolicach można Cię spotkać i pozdrowić?
Co do felg, w Lutyni sprawdzałeś? Te z drugiego linka często się pojawiają. A na żywo możesz obejrzeć u Brt'a, jak tylko przesiądzie się na zestaw letni
BTW, w jakich okolicach można Cię spotkać i pozdrowić?
Lutynia to miejscowość koło Wrocławia? Spotkać mnie można najczęściej na drodze krajowej numer 5 (Wrocław <-> Wałbrzych) lub 8 (Wrocław <-> Dzierżoniów) . W samym Wrocławiu częściej poruszam się komunikacją miejską niż prywatną .
lutynia jest jakies 10-25 km od wrocka w strone prochowic chlopaki maja wszystkiego duzo. Powolaj sie na roverki.pl to troche opuszcza co do opon to nie wiem ile masz kasy.
Dzięki za wszystkie informacje a propos felg i opon. Pojeździłem, poszukałem i znalazłem oryginalne felgi Roverka za 600 zł za komplet. Mimo atrakcyjnej ceny nie zdecydowałem się na nie - zostaję przy stalówkach . Po prostu górskie drogi po których najczęściej jeżdżę są w strasznym stanie, szczególnie teraz i wydawałbym majątek na prostowanie felg. Dlatego postanowiłem, że pozostaje przy moich stalówkach i oryginalnych kołpakach. Pozostała kwestia opon. Poczytałem opinie po sieci i zaintrygowały mnie opony Michelin Energy Saver. Macie jakieś doświadczenie z tymi oponami? Jakieś uwagi? Jeszcze jedno. W instrukcji obsługi dla obręczy stalowych jest podawany rozmiar 175/65 R14 82T lub 175/65 R14 82H, ale czy mógłbym zamówić szersze, w końcu opony letnie powinny być jak najszersze. Jaki rozmiar jest optymalny dla opon letnich dla Rovera 220 SDi?
Z góry dziękuję za zainteresowanie
Pozdrawiam
Bidi [Usunięty]
Wysłany: Wto Mar 10, 2009 23:13
Mietkowski napisał/a:
Witam ponownie.
Dzięki za wszystkie informacje a propos felg i opon. Pojeździłem, poszukałem i znalazłem oryginalne felgi Roverka za 600 zł za komplet. Mimo atrakcyjnej ceny nie zdecydowałem się na nie - zostaję przy stalówkach . Po prostu górskie drogi po których najczęściej jeżdżę są w strasznym stanie, szczególnie teraz i wydawałbym majątek na prostowanie felg. Dlatego postanowiłem, że pozostaje przy moich stalówkach i oryginalnych kołpakach. Pozostała kwestia opon. Poczytałem opinie po sieci i zaintrygowały mnie opony Michelin Energy Saver. Macie jakieś doświadczenie z tymi oponami? Jakieś uwagi? Jeszcze jedno. W instrukcji obsługi dla obręczy stalowych jest podawany rozmiar 175/65 R14 82T lub 175/65 R14 82H, ale czy mógłbym zamówić szersze, w końcu opony letnie powinny być jak najszersze. Jaki rozmiar jest optymalny dla opon letnich dla Rovera 220 SDi?
Pozdrawiam
jak chcesz szersze to 185/60 R 14 i to bedzie mysle max nie ma co szerszych zakladac na stalowke, co do opon to powiedz ile chcesz przeznaczyc ja powiem ze niezbyt jestem przekonany do Michelin wole Toyo, Yokohama, Nokian ale to wszystko kwestia jaki jezdzisz
W instrukcji obsługi dla obręczy stalowych jest podawany rozmiar 175/65 R14 82T lub 175/65 R14 82H, ale czy mógłbym zamówić szersze,
szerokość opony jest dopasowana do szerokości felgi. Felgi stalowe w R200 maną szerokośc 5 cali .... czy można załozyć szesze opony do tych felg musiałbyś poszukać na forum lub w sieci .. są niezbedne tabele
Mietkowski napisał/a:
ale czy mógłbym zamówić szersze, w końcu opony letnie powinny być jak najszersze.Jaki rozmiar jest optymalny dla opon letnich dla Rovera 220 SDi?
a czy jak najszersze ..... to zależy co kto lubi Niektórzy nie idą w szerokosć, tylko np w komfort, czy lepsze prowadzenie w koleinach i biorą węższe opony o wyższym profilu Więc optymalny .... dla danego uzytkownika Oczywiście ma być bezpieczny i właściwy od strony technicznej
Pozdrawiam
jak chcesz szersze to 185/60 R 14 i to bedzie mysle max nie ma co szerszych zakladac na stalowke, co do opon to powiedz ile chcesz przeznaczyc ja powiem ze niezbyt jestem przekonany do Michelin wole Toyo, Yokohama, Nokian ale to wszystko kwestia jaki jezdzisz
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum