Wysłany: Sro Mar 04, 2009 23:06 [R620] Śmierdzi spalenizną
Typ: i Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 1995
Witam wszystkich klubowiczów.Kieruje sie do was z problemem jaki dotknął mojej sześćsetki..
Mianowicie chodzi o to :
z jakies dwa miesiące temu przy włączeniu kierunkowskazu zapaliły mi sie światła drogowe ..
niechciały sie zgasić .. i kontrolka od długich caly czas sie świeciła..
rozpiąłem żarówki..
jezdzilem tak z miesiąc
w końcu podlączylem żarówki i długie normalnie zaczeły działac..
jednak dzisiaj ... ( niewiem czy coś to ma wspolnego z długimi ) tak samo włączając kierunek "został w miejscu.." tzn kontrolka i żarówki w kierunkach cały czas sie swiecily ( gdy manetka była włączona na kierunek d ) gdy sie ją opuścilo bylo dobrze. Zatrzymałem sie zgasilem silnik .. poczekałem aż "check" zgasnie i odpaliłem i było juz dobrze z kierunowskazami..dojechalem do domu. i zaczeło ze srodka roverka smierdziec spalenizna...
Znajomi mówią ze to przekaźnik pod kierownicą ? Jakby mógłby ktoś pomoc mi co to moze byc,bym był bardzo wdzieczny.
Pozdrawiam
Ostatnio zmieniony przez kasjopea Sob Sty 29, 2011 00:03, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Sro Mar 04, 2009 23:06 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
z tego co słyszałem Manetki od kierunków lubią się czasem skopać...;/ Osobiście nie miałem takiego problemu nigdy w moim R ale dużo osób mi mówiło że już kilka razy wymieniali tę gałkę od kierunków
Myślę że wymiana pomoże
Pozdrawiam firq
Firq, w 200 owszem, w 600 nie spotkalem sie z tym problemem...
TOWTOlublin, masz gdzies zwarcie w wiazce i szukaj na piechote gdzie, czuje ze przy lampach
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum