Pomogła: 70 razy Dołączyła: 24 Sie 2007 Posty: 1716 Skąd: Zabrze
Wysłany: Pon Kwi 06, 2009 17:52
dobryziom, wcale nie jest wielki czerwony napis, że w razie wątpliwości pyta to doradzą, tak też zrobiłam. Nie miałabym pretensji gdybym je brała bez zapytania, ale jeśli ktoś mnie zapewnia, że na "100000%" wszystko jest ok i będzie pasowało to coś jest nie tak. Panowie podobno są profesjonalistami więc wierzyłam, że wiedzą co mówią.
A łepek maja też np zeszłoroczne które ma np Dawid i nic tam nie wystaje. Poza tym jeśli nakrętki "zabezpieczające" można odkręci równie łatwo co normalne to chyba coś jest nie tak. Poza tym mówię o podejściu do klienta, jeśli ja komuś obiecuję, że np oddzwonię tak robię, albo po prostu tego nie mówię jeśli nie mam zamiaru tak zrobić. To nie jest zachowanie poważnej firmy To by było na tyle z mojej strony w tym temacie, bo wystarczy mi, że się szarpię z nimi. Każdy zrobi jak uważa.
dobryziom,
czy ty potrafisz czytać ze zrozumieniem bo mam pewne wątpliwości?
po pierwsze.
to że nakrętka ma odpowiedni gwint i się wkręci to nie znaczy że pasuje.
a po drugie.
po ch....inkę ci nakrętki zabezpieczające które odkręcę w dwie minuty zwykłą żabą do rur
ja kupiłem u nich w zeszłym roku nakrętki zabezpieczające do mojego R i były przelotowe i pasują bez problemów, wysokość jest identyczna co jak zwykłych nakrętek.
dobryziom,
czy ty potrafisz czytać ze zrozumieniem bo mam pewne wątpliwości?
po pierwsze.
to że nakrętka ma odpowiedni gwint i się wkręci to nie znaczy że pasuje.
a po drugie.
po ch....inkę ci nakrętki zabezpieczające które odkręcę w dwie minuty zwykłą żabą do rur
ja kupiłem u nich w zeszłym roku nakrętki zabezpieczające do mojego R i były przelotowe i pasują bez problemów, wysokość jest identyczna co jak zwykłych nakrętek.
ja mam podobne wobec ciebie, po choinke kupowac nakretki w ktorych na pierwszy rzut oka widac ze nie sa przelotowe i są za dlugie... wystarczylo sekunde pomyslec...
mam kontak z klientami z allegro i niestety musze przyznac ze polowa nie powinna nic kupowac bo wlasnie nie umie czytac ze zrozumieniem aukcji nie oglada fotek albo po prostu nie mysli i pozniej maja pretensje do calego swiata tylko nie do siebie... zamiast precyzyjnie formułowac swoje pytania lub na chlopski rozum sie chwile zastanowic...
ostanio sprzedawalem plyte glowna z wielkim wytluszczonym napisem jeden slot PCI x16 uszkodzony nie wykrywa grafiki zaznaczony na czerwono na fotce... 20 pytan ktory slot nie dziala? co to znaczy nie dziala? a drugi dziala? czy napewno nie dziala? aukcje wygrakl jakis jegomosc zaplacil wyslalem po 3 dniach mail " z przykroscia musze poinformowac ze zosalem oszukany jeden ze slotow pci x16 nie dziala prawidlowo"... rece mi opadły
_________________ Tomcata na części info na PW
Ostatnio zmieniony przez dobryziom Pon Kwi 06, 2009 19:53, w całości zmieniany 1 raz
Wysłany: Pon Kwi 06, 2009 19:50
dobryziom, hmm nie zauważyłam żebym wkleiła tu swoje pytanie czyli po prostu z pozycji sprzedawcy myślisz, że oni są ok, a moje pytanie jest durne? A klientów tez tak traktujesz, że zwalasz na kogoś, że zadzwoni i zrywasz kontakt?
dobryziom, hmm nie zauważyłam żebym wkleiła tu swoje pytanie czyli po prostu z pozycji sprzedawcy myślisz, że oni są ok, a moje pytanie jest durne? A klientów tez tak traktujesz, że zwalasz na kogoś, że zadzwoni i zrywasz kontakt?
bo sa nie zadalas sprecyzowanego pytanian... juz lepiej zbombardowac sprzedawce milionem "szczegolowych" pytan niz pozniej narzekac i bawic sie w zwroty... odnosnie braku kontaktu jest to chamskie zachowanie...
dobryziom, w tej aukcji nakrętek zabezpieczających było wytłuszczone, żeby w razie wątpliwości skontaktować się i zapytać co i jak
ja od 1,5 roku mam dziennie kontakt z klientami talefonicznie i mailowo, i staram się pytać maksymalnie wypytać klienta co ma itp. a nie dopisuje na pałę że tak jest wszystko ok.
no ale widzę że ty masz swoje racje i nie dasz się przekonać. gdybyś chciał i miał takie śruby na oryginalnych felgach mogę je od ciebie dokupić i odkręcić na rowerkowym zlocie w parę minut.
pozdrawiam
Dawid
[ Dodano: Pon Kwi 06, 2009 20:59 ]
co do fotek to nic nie dają bo nie ma wymiarów podanych taki jeszcze jeden off topic
Wysłany: Pon Kwi 06, 2009 20:38
dobryziom napisał/a:
odnosnie braku kontaktu jest to chamskie zachowanie...
I o tym mówię, jest taka sytuacja i trzeba ja jakoś rozwiązać, miło by było jakby osiągną jakiś kompromis i zakończy sprawę, a nie stosować zwalactwo i obietnicę bez pokrycia.
A propos nakrętek nie ma na nich wymiarów, jakbym założyła, że będą za długie po prostu bym nie kupowała, mój mail wynikał też z mojej niewiedzy, nie muszę się znać na wszystkim i podejrzewam, że nikt się nie zna, na wszystkim, stąd też moje pytanie do sprzedawcy z podaniem tych faktów o których wiedziałam. Jeśli ktoś mi mówi, że coś jest dobre na 100000% zakładam, że się zna i wie, że tak jest.
"Uwaga - JEŚLI NIE WIESZ CZY TE BĘDĄ PASOWAĆ DO TWOJEGO AUTA LUB TWOICH FELG, SKONTAKTUJ SIĘ Z NAMI MAILOWO LUB TELEFONICZNIE, ODPOWIEMY NA KAŻDE PYTANIE, DORADZIMY, POMOŻEMY !" - cytat z ogłoszenia i tak też zrobiłam i uzyskalam odpowiedź zresztą.
Anyway nie ma co spamować, napiszę jak udało mi się załatwić sprawę...
Pomógł: 2 razy Dołączył: 01 Maj 2008 Posty: 366 Skąd: Nowa Huta
Wysłany: Sob Gru 26, 2009 13:32
A do tej felgi jakie sruby podejda? Znalazłem taka ukcje ale sa rozne rozmiary do tego stozek, a tu psizecie o kulkowyc, a nie mama pojecia o co chodzi, takze proze o pomoc. Tu link do aukcji z allegro: http://allegro.pl/item845...g_kolnierz.html
A przy okazji spytam, ten model felgi co wrzuciłem MUSI pasowac do 25tki? Bo gdzies mi sie kiedys rzuciło w oczy ze chyba do 400 były takei felgi to nie pasowały, ale nie pamietam gdzie to widziałem.
Pomógł: 2 razy Dołączył: 01 Maj 2008 Posty: 366 Skąd: Nowa Huta
Wysłany: Sob Gru 26, 2009 22:47
Ale łeb ze mnie. Wkreciłem se ze jak sruby zabezpieczajace no to sruby:)
Te z drugiego linku wygladaja porzadnie, ale pewnie sie beda swiecic jak psu jajca. One na pewno beda pasowac? Bo jak wyłoże banke to nei chce se pozniej zdziwic.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum