Witam jak w temacie.. jade sobie dzisiaj i jak to ja lubie dawac czasem po garach.. (skrzynie mialem juz keidys robioną) dalem w deske.. no i nagle cos chrupnelo okazalo sie jak sie zatrzymalem, ze cieknie mi olej ze skrzyni... zanim dojechalem do mechanika zaczela strasznie trzeszczeć i nie wchodzily mi 2 bieg i 4 bieg.. + predkosciomierz zaczal falować?????? o co chodzi z tym predkosciomierzem? skrzynia ma wplyw na jego działanie? czy jak wymienie na nowa skrzynie to wszystko bedzie ok z predkosciomierzem?
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
SPAMU¦
Wysłany: Sro Paź 22, 2008 19:21 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Odgrzeje stary temat bo szkoda miejsca na nowy. Interesuje mnie ile ta wymiana kosztowala? Albo ile powinna kosztowac. Okazalo sie, ze tez mi wali olej ze skrzyni i za uszczelnienie chca 2k a tez nie bardzo chca robic. Znalazlem skrzynie za 530, przebieg niby 50k mil, ale nie traktuje tego powaznie. Wymiana ma kosztowac 300PLN. Rozsadna cena?
Pomógł: 21 razy Dołączył: 17 Maj 2009 Posty: 614 Skąd: Nowy Sącz
Wysłany: Wto Maj 19, 2009 18:10
Wymieniałem skrzynie w moim byłym roverku i powiem tak: Skrzynia kosztowała mnie 600zł, olej elf 4x16zł (4x 0,5L), przy okazji wymieniłem sprzęgło na nowe kompletne firmy LUK, koszt 300zł a za robotę kolega wziął 100zł. Może tez masz kogoś znajomego co zrobi Ci to w dobrych pieniądzach? Co do prędkościomierza to w skrzyni jest taki czujnik który odpowiada za prędkościomierz i musisz zobaczyć czy w zakupionej skrzyni takowy jest. Od razu dodam że skrzynia od Roverka serii 400 nie pasuje bo ma taki bolec który należy wybić (ale nie polecam bo może pęknąć element skrzyni w którym on jest (nie pamiętam co to za bolec może ktoś z chłopaków coś dopisze). Pozdrawiam Dante
_________________ Super wypas za małą kasę i oczywiście całkiem młode autko? Tylko Rover Ludzie skoro pomagamy to doceniajcie to opcją pomógł bo przestaniemy
A jest może ktoś na forum kto włożył takową skrzynie z 400 w swoją 200??? Czy były jakieś problemy w późniejszym użytkowaniu???
Sam mam okazje u siebie w mieście kupić skrzynię z 400 po atrakcyjnej cenie i cały czas sie zastanawiam...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum