Pomógł: 1 raz Dołączył: 01 Lip 2009 Posty: 21 Skąd: Nowy Targ
Wysłany: Pią Lip 24, 2009 18:04 [MG ZR] "chrobotanie" przy ruszaniu ze skręoną ki
Witam.
Od niedawna jestem właścicielem MG ZR i wszystko było by OK tylko ostatnio zauważyłem, że przy ruszaniu ze skręconymi kołami do kabiny dobiega dziwne "chrobotanie" z prawej strony.
Zauważyłem też że kapie olej - prawdopodobnie od wspomagania.
Czy miał już ktoś z Was podobne problemy albo wie co może być przyczyną
Od razu mówię, że jeszcze tego samochodu dobrze nie znam więc jestem co do nieego totalnie "zielony"
Z góry dzięki za wszelką pomoc
SPAMU¦
Wysłany: Pią Lip 24, 2009 18:04 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Pomógł: 1 raz Dołączył: 01 Lip 2009 Posty: 21 Skąd: Nowy Targ
Wysłany: Pią Lip 24, 2009 20:02
Aha no faktycznie zerknąłem pod auto i rzeczywiście to może być przegub.
To teraz pytanko, znacie jakieś sklepy najlepiej wysyłkowe i w miarę tanie gdzie można dostać części tego typu?? No i czy taki przegub to to samo co w Roverze 25
To przegub bankowo. Miałem ten sam problem te same objawy...nasypało mi się piasku do środka przez rozerwana gumę i wyglądało to bardzo nieładnie...zajmij się tym jak najprędzej
_________________ uśmiechnij się gdy Roverkiem wyprzedzał Cię będę...
Sądzę, że to przy kole, bo u mnie również chrupie jak ruszam dość energicznie z kierownicą skręconą w lewo i czuję pod nogami stuk...
przeważnie padają właśnie te czyli zewnętrzne.wewnętrzny to jest ten przy silniku
[ Dodano: Pią Lip 24, 2009 23:13 ]
jak potrafisz cokolwiek sam zrobić przy aucie to nie powinno zająć to więcej niż pół godziny,max godzine jak dojdzie do tego kilka piwek
jak potrafisz cokolwiek sam zrobić przy aucie to nie powinno zająć to więcej niż pół godziny,max godzine jak dojdzie do tego kilka piwek
Dla mnie samochód "czarna magia", osobiście za to się nie biorę, nic nie robię przy aucie, wszystko mi teść prowadzi, każde stuknięcie, puknięcie i już oglądanie auta, trochę przewrażliwiony jestem na tym punkcie.
Wyłącznie skręcone koła i to tylko w lewo i tylko i wyłącznie przy mocniejszym ruszeniu, tak podczas jazdy i wykonywania manewrów skrętu nic takiego nie ma.
na zapiętym biegu też nie chrobocze? możesz jeszcze jeździć, dopiero zaczyna się jego koniec
Nie, tylko jak mocniejsze ruszanie jest przy skręconych z jedynki, a tak później spokój. Wiem, że jeszcze mogę jeździć, bo już mi to sprawdzono ...mam teraz wydatki nieco innego, inwestuję w silnik, tzn. wymieniał paski, oleje, etc. więc dodatkowe koszty póki co muszą odpaść.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum