Wysłany: Czw Wrz 03, 2009 09:04 [R75] Problem z niskim zawieszeniem
Typ: CDT Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 2003
Sorki, jestem tu nowy.Chcę zapytać was czy wszystkie Roverki 75 są tak bardzo niskie jak mój.? Wystarczy , że np. wezmę między koła jakiś kamyk i już skacze mi po podwoziu.
Ostatnio zmieniony przez kasjopea Sro Gru 08, 2010 18:31, w całości zmieniany 2 razy
SPAMU¦
Wysłany: Czw Wrz 03, 2009 09:04 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Albo jest to wina niskiego profilu opony.
Jeździłem kiedyś na oponach 15/205/55 i ciągle zahaczałem podwoziem o niewiele wystające nierówności.
Na jakiś rozmiarze opon jeździsz?
_________________ Wiesław B. (wawwie@wp.pl)
Poszukuję przewodów ze skrzynką przekaźników do wentylatora chłodnicy Rover 75, jeśli ktoś ma na zbyciu to chętnie odkupię.
U mnie zmiana oponek na 205/65r15 z 195/65r15 dała kilka cm, fakt faktem nie uchroniło mnie to przed rozwaleniem miski olejowej no ale zawsze to kilka cm więcej
195/65/15 to jest prawidłowy wymiar opon dla R75.
Przy wymianie opon można założyć 205/65, to niecały centymetr wyżej, niby niewiele ale będzie znacznie lepiej a i prędkość wskazywana przez licznik będzie zbliżona do faktycznej.
_________________ Wiesław B. (wawwie@wp.pl)
Poszukuję przewodów ze skrzynką przekaźników do wentylatora chłodnicy Rover 75, jeśli ktoś ma na zbyciu to chętnie odkupię.
Ostatnio zmieniony przez wieslaw_b. Pią Wrz 04, 2009 09:10, w całości zmieniany 1 raz
Pomógł: 12 razy Dołączył: 09 Cze 2008 Posty: 337 Skąd: Warszawa
Wysłany: Czw Wrz 03, 2009 22:45
Zukowaty - przypisałeś cytat nie tej osobie. To co przytoczyłeś to był mój tekst
Co to jest profil opony to ja wiem, tylko się oto pytałem kol. mirekbuk120.
No chyba, że o czymś nie wiem i 12.675cm to jet to samo co 13.325cm to przepraszam
U mnie zmiana oponek na 205/65r15 z 195/65r15 dała kilka cm
Chyba milimetrów...
Oczywiście mm, nie wiem skąd mi się te cm wzięły Liczyłem na kalkulatorze zamienników gdzie mi pokazywało dokładnie 13mm. Zawsze można próbować jeszcze wyższy profil...
Dariusz_Orlinsk, U mnie też zdaża sie że na wgłebieniach asfaltu wyjeżdżonymi prze TIR-y słyszę "przytarcie. u mnie w mieście jest takie jedno miejsce które znam i teraz omijam. Ale tak czasem mi szurnie.
_________________ www.w-mp3.pl Nie trąb, robię co mogę
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum