Witam wszystkich
mam problem polegający na tym, iż przy prędkości do 60 km\h słyszalny jest niski pisk(jakby coś ocierało sie) w tyle auta, zapewne w którymś z kół. Na początku pisk słyszalny jest przy skręcie w prawo ale po przejechaniu kilku kilometrów nie ma to już znaczenia i przy wyprostowanych kołach również. problem znika po delikatnym(4-5ząbek) zaciągnięciu ręcznego. gdy zrzucę z ręcznego znów problem się powtarza.
co to może być?coś z ręcznym, może łożyska???
proszę o pomoc
SPAMU¦
Wysłany: Czw Wrz 17, 2009 08:55 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Ściągnij koło i spróbuj pokręcić tarczą. Być może klocki są już na wyczerpaniu i blaszka kontrolna trze o tarcze hamulcową. Ja u siebie też tego nie widziałem na pierwszy rzut oka, ale po ściągnięciu koła okazało się, że klocki były na wymarciu. Piasta to raczej ie może być, bo by huczało w samochodzie
_________________ Jeśli w czymkolwiek pomogłem to wystarczy kliknąć "Pomógł" Wdzięczność gwarantowana
Ostatnio zmieniony przez kasjopea Czw Wrz 17, 2009 15:31, w całości zmieniany 1 raz
Pomógł: 3 razy Dołączył: 07 Sie 2009 Posty: 113 Skąd: kielce
Wysłany: Czw Wrz 17, 2009 19:52
ale z tego co wiem to u mnie z tyłu są bębny! wieć jak odkręcę koło to nic nie bedę widział
w bębnie też są klocki takie jak z przodu?jestem laikiem w tych sprawach więc proszę się nie śmiać
Pomógł: 3 razy Dołączył: 07 Sie 2009 Posty: 113 Skąd: kielce
Wysłany: Nie Wrz 20, 2009 11:11
w czwartek przed umieszczeniem tego problemu na forum wracałem z pracy i tak mnie denerwowało to piszczenie że zaciągnąłem delikatnie ręczny(opór był prawie nieodczuwalny ale pisku nie było) i jechałem tak ok 20 km, w miedzy czasie puszczając i zaciągając ponownie ręczny. jak narazie problem ustąpił i piszczenia nie ma(czasem coś słychać ale trwa to ok 1-2sekund i jest cisza), zobaczę jak sytuacja rozwinie sie w nadchodzącym tygodniu. ręczny działa prawidłowo
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum