Wysłany: Czw Paź 22, 2009 10:03 [R75] Problem ze skrzynią automatyczną
Typ: CDT Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 2001
witam
mam problem ze skrzynią autom. na zimnym silniku nie wchodzi mi 4-bieg. olej był wymieniany. gdzie na śląsku naprawiają skrzynie Jatco.??
z góry dziękuje
Ostatnio zmieniony przez kasjopea Pon Gru 06, 2010 22:47, w całości zmieniany 2 razy
SPAMU¦
Wysłany: Czw Paź 22, 2009 10:03 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Wysłany: Czw Paź 22, 2009 15:50
plonex25 napisał/a:
mam problem ze skrzynią autom. na zimnym silniku nie wchodzi mi 4-bieg.
to znaczy,że skrzynia nie przerzuca na 4 i 5 jak zimny, dopiero jaki się zagrzeje ?. Wcale nie musi to być wina skrzyni, może silnika. Inteligentna skrzynia przy niskiej temperaturze, długo pozostaje na niskich przełożeniach,by silnik szybciej osiągnął właściwą temperaturę. Czy wlano oryginalny olej , w wymaganej temperaturze i sprawdzono jego poziom korkiem przelewowym zgodnie z procedurą ?. Czy stało się to po wymianie oleju ?.Napisz coś więcej.
Na zimnym nie wchodzi tylko 4 bieg. gdzy silnik sie nagrzeje przy zmianie na 4 bieg musze noge z gazu puścić a przy 5 biegu nie ma żadnego problemu. olej był wymieniony na orginalny. Byłem dzisiaj w czestochowie podpiołem pod komputer wyskoczył błąd czujnik prędkości. błąd skasował komputerem i dzieje sie tak samo. powiedzieli mi ze raczej będą tarczki do wymiany. czy to możliwe?? ile takie coś może kosztować??
dzieki nr gg 4790101
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum