Wysłany: Pią Paź 30, 2009 10:00 [R420 Si Lux 98r.] Problem ze złączem diagnostycznym
Witam, niestety mam problem z moim Roverkiem... Mam wrażenie że bardzo dużo pali więc postanowiłem podjechać gdzieś i podpiąć go pod kompa ale... tu niestety zaczyna się problem bylem u dwóch magików zajmujących się diagnozowaniem i nie potrafili w nim znaleźć gniazda diagnostycznego niestety został cały przeszukany od strony kierowcy, od strony pasażera i również tunel oraz pod maską i nic... Czy mógłby ktoś doradzić mi gdzie takowe gniazdo się znajduje? Może też jak wygląda? Z góry dzięki za zainteresowanie tematem i pozdrawiam
SPAMU¦
Wysłany: Pią Paź 30, 2009 10:00 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Witaj
W Roverku masz przewód ze złączem diagnostycznym a nie gniazdo jak w innych samochodach. Ja znalazłem go dopiero po zdjęciu osłony kolumny kierowniczej "po lewej stronie w nogach kierowcy",jeśli mnie pamięć nie myli upchany był powyżej skrzynki bezpieczników. Tak jak pisali Koledzy na forum trzeba się troszkę pogimnastykować ale powinieneś znaleźć. Poszukaj na forum bo było o tym parę tematów i chyba nawet jakieś fotki.
Witaj
Ja znalazłem go dopiero po zdjęciu osłony kolumny kierowniczej "po lewej stronie w nogach kierowcy",jeśli mnie pamięć nie myli upchany był powyżej skrzynki bezpieczników.
6marcu6, kurde, nie mialem dzisiaj okazji zmierzyc ale jutro postaram sie z tym uporac, ostatnio chcialem ale nie moglem sie wpiac w kostke .. a Ty mierzyles ? ?
6marcu6, kurde, nie mialem dzisiaj okazji zmierzyc ale jutro postaram sie z tym uporac, ostatnio chcialem ale nie moglem sie wpiac w kostke .. a Ty mierzyles ? ?
niestety ale za późno wróciłem i było już ciemno...
6marcu6, a tak z ciekawości to ile on ci pali skoro twierdzisz, że za dużo
pali jak chce pierwszym razem spalił ponad 20 litrów gazu na 100km po mieście, ostatnio koło 16... uważam że jest to za dużo, tym bardziej że wcale go nie cisnę, biegi zmieniam gdzieś koło 3000-3500rpm... a nie wiem ile pali benzyny poonieważ jeszcze nie sprawdzałem
Pomógł: 67 razy Dołączył: 13 Lis 2001 Posty: 1096 Skąd: Przejdź do mapy
Wysłany: Pon Lis 02, 2009 21:27
A gazu to on będzie ci palił w zależności od rodzaju instalacji gazowej oraz jakości jej strojenia. Niestety LPG w tym silniku wymaga dobrego wystrojenia.
Napisz może co za instalacje gazową posiadasz - będzie łatwiej
A gazu to on będzie ci palił w zależności od rodzaju instalacji gazowej oraz jakości jej strojenia. Niestety LPG w tym silniku wymaga dobrego wystrojenia.
Napisz może co za instalacje gazową posiadasz - będzie łatwiej
instalację mam 3gen.
[ Dodano: Czw Lis 05, 2009 21:17 ]
Kot napisał/a:
6marcu6, ja meirzylem wlasnie niby napiecie oscyluje jak powinno ale nie spada do 0 i trzeba zapewne bedzie ja wymienic ...
a ile Ci pali?
[ Dodano: Sro Lis 18, 2009 22:50 ]
no i niestety ale nadal nie znalazłem tego złącza diagnostycznego chciałem podjechać nawet już do najbliższego ASO o tu spotkało mnie bardzo niemiłe zaskoczenie... mianowicie mieszkam w Radomiu i niestety najbliższy ASO mam w stolicy
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum