Wysłany: Sro Lis 25, 2009 00:13 [R75] Benzyna - problem z mocą
Typ: wszystkie Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.8 Rok produkcji: > 2006
Witam Panowie,
1.8 bez turbo 2001r
Od jakiegoś czasu wymieniam w Roverze elementy które kończą żywot, pojawił się pewien problem z którym troszkę walczę i na razie nie wygrywam
Auto w czasie pracy ( obojętnie czy zimne czy ciepłe) na wszystkich biegach w przedziale obrotów 1,5-2,9 tys. szarpie powyżej pracuje prawidłowo, w tych obrotach szarpie " gubi gaz" i robi małe kangury, bardzo mnie to wkurza... szczególnie w mieście mam nerwicę
Mam pewne przypuszczenia co do tego ale chciałbym abyście coś poradzili
Wymieniłem na nowe :
Świece i kable NGK ( rok temu )
Ostatnio :
Katalizator ( bo coś już brzęczało i miałem przypuszczenie że zatkany i się dławi )
Tłumik końcowy ( był już w stanie agonalnym)
Silnik krokowy ( zacinał się auto nie trzymało równo obrotów - czasem zgasło )
Po za tym już jakiś czas temu wymieniona dwumasa, całe sprzęgło.
usterka pojawiła się tak znikąd jakiś czas temu, muszę robić przegazówkę i trzymać się co najmiej 2,9tys obrotów, słychać podczas dodawania gazu i trzymając sprzęgło - dziury w mocy. Na jałowym biegu wszystko jest ok, podczas jazdy na biegu z górki ( za darmo) też ok, temat tylko przy dodawaniu gazu
jakieś sugestie ?:> przepustnica?:>
Ostatnio zmieniony przez kasjopea Nie Gru 05, 2010 16:52, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Sro Lis 25, 2009 00:13 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
ps: miałem rezerwę i zatankowałem v-power racing i odczułem po nocy zmianę... mniej szarpie jest lekka poprawa, czasem można normalnie przyspieszyć. Wcześniejsza benzyna chyba święcona była. Czy może mieć to z czymś związek ?
MARZ FILTR PALIWA PO PRAWEJ STRONIE POD SIEDZENIEM W OBUDOWIE POMPY PALIWA MORZE TO ?
TRUDNO MI SIE PISZE JAK AUTA NIE MA NA MIEJSU TAKIE SĄ MOJE SUGESTJE
POZDRAWIAM
właśnie też obstawiałem filtr Paliwa, ale niestety nie mogę go nigdzie dostać, jest u tomiego ale ceny zawrotne, nie chcę wymieniać w ciemno... bo znowu pln-y jak szalone polecą. znalazłem na forum takie same tematy, żaden nie rozwiązany do końca. Wysłałem PRV, okazało się że jeden gość miał "przepalony silnik" i skończyło się wymianą na nowy... a drugi po dzień dzisiejszy z tym walczy:/
Boncky, w dieslu maja po 200 bar... sprawdz w Rave ile powinny miec w benzynie
ok sprawdzę, dzięki za pomoc, zobaczymy co z tym będzie
[ Dodano: Pią Lis 27, 2009 12:25 ]
niesamowita rzecz się stała, od kilki dni jeżdżę regularnie autem i usterka sama znikła - auto nie skacze... co prawda praca silnika jest według mnie troszke inna ( głośniej i mniej płynniej) ale przyspiesza normalnie...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum