Typ: SDi Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: wszystkie
Witam mój roverek 620 stał pod chmurką ok 3 tygodnie nie uzywany ze względu na moja prace i jak wsiadłem wczoraj przekręcam stacyjkę i pompa mruczy jak powinna wszystko ok ale auto nie pali Pomyslalem rozrusznik padł to z miejsca wziąłem inny rozrusznik od roverka który miałem w zapasie i dalej to samo ...;/ I się zrobiło mniej ciekawie, Postanowiłem auto zapalić na zapych i odziwo zapaliło, ale obroty strasznie zaczeły falować i świeci mi się pompa... (czyli juz cos wiem) Moim zdaniem będzie to wiązka idąca do pompy ale rozbebeszyłem ją prawie od kostki do kostki i jest ok nigdzie żadnych przetarć ani nic... Dodam ze jak odpalilem auto na zapych i wjechałem do garaży i zgasiłem to juz nie zapaliło
Co to moze być jak nie wiązka Ps nawet jak zware zrobie na rozruszniku to się nie odzywa zero reakcji
Jakies rady koledzy
Pozdrawiam Firq
POwiem ci tak ze jak włącze zapłon i jest ok i cofne kluczyk to jeszcze przez 5 sekund jest zapłon włączony i wtedy jak patrze kontrolką to przez te pare sekund jest (+)PLUS na silniku
rozrusznik wymieniłem i nadal to samo. Okazało się ze masa był przyczyną poprawiłem ją i auto zapaliło ale obroty szalały i podczas pracy silnika widze kostka od wtrysku strującego jest chyba nie dopięta i złapałem ją i mi się w rekach rozłączyła i auto zgasło i teraz auto kręci ale ni huhu.... nie chce zapalić instalacja elektryczna rozłożona jest kabelek po kabelku żadnych przetarć i żadnego odpalenia auto oddycha tylko na PLAKU
Pomógł: 2 razy Dołączył: 03 Sie 2008 Posty: 163 Skąd: Z KOBRY
Wysłany: Pią Sty 22, 2010 19:16
Firq napisał/a:
ale obroty szalały i podczas pracy silnika widze kostka od wtrysku strującego jest chyba nie dopięta i złapałem ją i mi się w rekach rozłączyła i auto zgasło i teraz auto kręci ale ni huhu
przeczyść bardzo dokładnie tą kostke.. jakimś psiukaczem..
w sumie dziwna sprawa z tym wszystkim.. raz pali bo poruszałeś kostką.. raz zero reakcji.. działaj dalej kolego.. i opisuj krok po kroku.. moze to nam troche rozjaśni bardziej sprawe..
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum