Wysłany: Sro Lip 29, 2009 13:07 All [R600] Kolektor 4-2-1 Honda Accord CC7 do F20Z1
Witam jak w temacie ma ktoś z was taki kolektor w swoich R600 z silnikiem F20Z1 jak się sprawuje,są jakieś efekty? jak wygląda montaż(poglądowo)? Jestem zainteresowany takim kolektorem mam źródło że można sprowadzić z USA koszt 650zł wraz z przesyłką warunkiem jest zaliczka 150zł a to link do strony Dispol oraz strona na allegro Dispol cars
kolektor pasował bez problemu i był to od silnika f22 jak będziesz miał kupować to kupuj z łącznikiem elastycznym i zwróć uwagę aby był w lini prostej to reszty kolektora bo jeśli będzie krzywo wspawany to będzie ci się zrywał
[ Dodano: Pon Sie 03, 2009 00:28 ]
dokładnie taki jak masz na zdjeciu
olekorson, dzięki wielkie kamień z serca że mnie uświadomiłeś że z montażem nie ma problemu masz u mnie a tak ogólnie to zależało mi na tym aby się zorientować co i jak,jak się sprawuje i czy pasuje a czy zamówię taki kolektor? raczej tak bynajmniej nie w najbliższym czasie bo póki co są inne wydatki ale i tak montaż takiego kolektorka to już coś i nie ma porównania co do zabawy ze stożkami czy tłumikami bo samo to bez 4-2-1 nie jest warte zachodu
Proszę bardzo ciesze się, ze byłem pomocny jak będę miał trochę czasu to zrobię zdjęcia i wyśle Ci teraz jeszcze będę kupował bandaż termoizolacyjny żeby go całego owinąć i tez zrobię zdjęcia jak to wygląda i odrazu je tu zamieszczę . W tej chwili przymierzam się do zmiany hamulców na większe jak mi się uda to tez zdam relacje na forum, a kiedyś może swap silnika na h22 JDM 200KM
olekorson, naprawdę byłoby super jakbyś wysłał/zapodał te fotki jak to u ciebie wygląda,mamy te same silniki więc jestem ciekawy a co do h22 to coś V-Tec Power! normalnie miód malina popraw mnie jeśli się mylę ale tam jest chyba 212KM
Tak masz racje, tylko ze to musi być JDM, jak coś to będę ściągał z Japonii bo tam kompletny swap kosztuje do 4000 zł łącznie z wysyłką, a co do zdjęć to wyślę jak zrobię porządek z silnikiem bo ostatnio zepsuł mi się korek od chłodnicy i obstrzygało mi silnik i nie wygląda to zbyt ładnie, ale już wszystko jest szykowane czekam tylko na części, i jak zrobię to wyślę fotki
wczoraj właśnie przyszedł mi bandaż do owinięcia i kolektor ssący od h23 bo kolejny projekt jest w zanadrzu hamulce zrobione jeszcze tylko malowanie ich, z kolektorem będzie trochę zabawy bo muszę go wykręcić jutro pomyje wezmę bo są białe od płynu chłodzącego i podeślę ci zdjęcia zamontowanego kolektora
No zajebiaszcie na to czekaliśmy a sonde lambda gdzie dałeś? bo na "baranie" jest odczyt tylko z jednego cylindra i sonda może źle dobierać mieszankę a i jest jakiś przyrost po montażu 4-2-1?
Sonda lambda jest na samym końcu kolektora w miejscu jak już 2 rury łączą się w jedna, trochę trzeba przedłużyć kable ale to nie problem, problem jest z wykręceniem starej sondy ja na przykład nie moglem odkręcić to nacinałem stary kolektor fleksem zęby wyciągnąć sondę i się udało tylko pomału trzeba nacinać zęby nie naruszyć gwintu sondy
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum