i jak tam sprawy... a no objawy takie jak u wszystkich a jednak elektronika ok. Co się okazało :
Na wale korbowym mamy koło zębate. Owe koło jest założone na tak zwany klin na wale. Otóż ten klin na kole zębatym uległ naturalnemu procesowi korozji, starzeniu się materiału i odkształceniom, co spowodowało iż delikatnie przekręciło się względem wału. Czyli koło z rozrządu się przestawiło na znakach a właściwie zrobił się luz między kołem a wałem i koło się przekręciło lekutko ( mam nadzieje że piszę w miarę zrozumiale... ) Owe przekręcenie spowodowało że przestawił się układ a co za tym idzie zawory wydechowe miały bliskie spotkanie z cylindrami a co za tym idzie szlak trafił kompresję i zawory wydechowe. Aktualnie nie wiem ile wpakowałem bo zer mi braknie, ale nowa jest połowa silnika.
Wszystkie zawory, wszystkie uszczelniacze, wszystkie uszczelki, pompa wody, koło zębate rolki z napinaczami, wszystkie śruby nowe oczywiście szpilki od głowicy nowe, paski, płyny itd...
jutro zaczynam składać, może za parę dni będzie wszystko ok, nie wspomnę że na początku poszły do wymiany wszystkie czujniki, świece, wtryski itd...
_________________ Pamparampam
SPAMU¦
Wysłany: Wto Cze 22, 2010 21:42 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
hvil [Usunięty]
Wysłany: Wto Cze 22, 2010 22:37
ale to raczej nie jest to co umnie, bo moj ma tylko czkawke na maxymalnym depnieciu po zalaczeniu turbo, a tak to jakby strzelil w zawory by padaka byla ciagle jak u ciebie !@!$#, co z tymi poturbowanymi jest nikt niemoze znalezc przyczyny! a ni tylko ja mam ten problem z 1.8T w 75:/
ale to raczej nie jest to co umnie, bo moj ma tylko czkawke na maxymalnym depnieciu po zalaczeniu turbo, a tak to jakby strzelil w zawory by padaka byla ciagle jak u ciebie !@!$#, co z tymi poturbowanymi jest nikt niemoze znalezc przyczyny! a ni tylko ja mam ten problem z 1.8T w 75:/
ja miałem padake między 2 a 3 k obrotów nie cały czas, dopiero w ostatnim etapie nie odpalał, wcześnie było ok.. tylko w tym przedziale
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum