Typ: SDi Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 1997
Witam,
mam ciekawy przypadek ze swoim R620 SDi z 97r. Mianowicie Rano autko śmigało i nic nie wskazywało na to, że w południe będzie "ZONK" i już go nie odpalę.
Problem wygląda tak:
Po przekręceniu kluczyka na poz. II zapalają się kontrolki i bzyczy sobie pompa paliwa. Po przekręceniu kluczyka w poz "START" słychać cyknięcie i nic. Po powrocie kluczyka w poz II kontrolki świecą przygaszone a pompa wydaje z siebie przerywane dźwięki coś jak cykający przerywacz od kierunków. Tak jak by gdzieś było zwarcie i coś przerywało prąd. Gdy odłączę aku (czasem muszę kilka razy podłączać i odłączać) to kontrolki znowu się palą tak jak trzeba i pompa też bzyczy jednolicie aż do przekręcenia kluczyka na "START".
Nie wiem co to może być i w jaki sposób sprawdzić czy gdzieś jest zwarcie?
Czy ktoś miał taki problem ?
Widziałem na tym forum problemy podobne do mojego natomiast podobieństwo się kończyło w momencie przekręcenia kluczyka na poz "START". U mnie są dziwne akcje po tym, opisane powyżej
Jeżeli ktoś ma jakiś pomysł to proszę o podpowiedź.
Pewnie i tak skończy się na tym, że auto na lawecie pojedzie do elektryka
Ale zanim to nastąpi może mi się uda samemu zlokalizować usterkę.
Pozdrowionka
Ostatnio zmieniony przez kasjopea Wto Lut 22, 2011 22:29, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Pon Sie 16, 2010 10:45 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Dzięki, sprawdzę ten przewód masowy. Przy aku jest ok. mocno się trzyma poza tym czyściłem też klemę. Ale może z drugiej strony gdzieś się obluzował i nie styka dobrze do blachy. Muszę sprawdzić. Ale z drugiej strony to jak by był luźny kabel od masy to w momencie jak się palą kontrolki i jest ok to powinien chociaż zakręcić z raz rozrusznikiem, a może nie ? Nie wiem już głupi jestem ...
[ Dodano: Pon Sie 16, 2010 12:27 ]
I Problem się rozwiązał! Płytki się zwarły w Akumulatorze.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum