Wysłany: Pon Wrz 17, 2012 11:50 [R620 sdi] Nie odpala
Typ: SDi Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 1996
Witam wszystkich forumowiczów.
Z racji że jestem nowym forumowiczem, w razie jakichkolwiek moich błędów prosiłbym o wyrozumiałość.
Od miesiąca posiadam 620 sdi, i prosiłbym o pomoc gdyż samochód przestał odpalać. Wcześniej rover ciężko odpalał ale zawsze odpalił, teraz niestety nie. Napięcie na pompie chyba jest bo na zapłonie coś w niej brzęczy. Pozatym wczesniej gdy samochód odpalał troche kopcił na biało, ale tylko na biegach wstecznym, jałowym i 1 oraz 2, na wyższych biegach problem znikł.Nie wiem czy to ważne, ale dodam jeszcze że troche dużo pali oraz że stał się troche mniej dynamiczny. Zauważyłem na górnym wężu od intercolera pojawiła sie dziura. Dodatkowo ubywa płynu chłodniczego.
W tych sprawach jestem troche laikiem, może ktoś miał podobny problem, Bardzo prosze o pomoc.
SPAMU¦
Wysłany: Pon Wrz 17, 2012 11:50 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
prosiłbym o pomoc gdyż samochód przestał odpalać. Wcześniej rover ciężko odpalał ale zawsze odpalił, teraz niestety nie. Napięcie na pompie chyba jest bo na zapłonie coś w niej brzęczy. Pozatym wczesniej gdy samochód odpalał troche kopcił na biało, ale tylko na biegach wstecznym, jałowym i 1 oraz 2, na wyższych biegach problem znikł.
Do sprawdzenia: świece i kąt wtrysku
scorpion136a napisał/a:
stał się troche mniej dynamiczny. Zauważyłem na górnym wężu od intercolera pojawiła sie dziura.
Ciśnienie idzie w atmosferę a nie w cylindry. Dlatego jest słabszy. Zaklej dziurę, albo wymień wąż na nowy.
scorpion136a napisał/a:
Dodatkowo ubywa płynu chłodniczego.
Na początek poszukaj, czy nie ma gdzieś wycieku.
Tego typu rzeczy juz były niejednokrotnie poruszane.
Użyj szukajki
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
Dziwne, bo samochód nagle zaczął odpalać, ale doszła nowa usterka jak odpali od razu gaśnie, dopiero ja dodam trochę gazu wtedy nie gaśnie. Coś mi sie zdaje że wizyta u mechanika bedzie troche kosztować
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum