Wysłany: Nie Wrz 12, 2010 08:58 [MG ZT-T] Olej z turbiny?
Typ: CDTi Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: wszystkie
Witam ponownie.
Wczoraj przeciągnąłem moje MG jakieś 500 km, które pokonałem z dość dużą szybkością (często, gęsto ponad 120 km/h). Po powrocie zauważyłem na drzwiach od kierowcy pojedyńcze, malutkie plamki rozpryskanego oleju, szukając dalej udało mi się ustalić iż olej pojawia się w niewielkich ilościach po lewej stronie silnika z przodu, przy dużym gumowym wężu (tym znajdującym się na samym dole), który jak sądzę prowadzi do intercoolera.
Mam pytanie - czy mam zacząć martwić się o turbinę, czy też może ma prawo tak być i trzeba tylko uszczelnić połączenie w miejscu wycieku? Jakieś 2 tyg temu silnik był sprawdzany na hamowni i turbo ładowało na 100%. Ja sam nie obserwuję żadnych dziwnych objawów w pracy silnika.
Pozdrawiam
Ostatnio zmieniony przez kasjopea Wto Lis 23, 2010 14:51, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Nie Wrz 12, 2010 08:58 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
dzięki bo zaczynałem sie martwić.
A nie wiesz może czy króciec wychodzący z intercoolera (bo podejrzewam że cieknie na połączeniu króciec/wąż) jest metalowy czy z jakiegoś tworzywa? Chodzi mi o to żeby kupić odpowiednią opaskę (o ile to sam wąż nie jest pęknięty)
W sumie nie wiem czy i kiedy odma była wymieniana. Warto chyba by wymienić. Z informacji na forum wywnioskowałem że ta byłaby dobra http://allegro.pl/odma-od...1215384876.html ale czy mógłby mnie ktoś upewnić?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum