Pomógł: 2 razy Dołączył: 17 Lut 2008 Posty: 130 Skąd: Ostrowiec Św.
Wysłany: Pią Wrz 17, 2010 19:37 [R416] Problem z domykaniem szyby
Typ: Si Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.6 Rok produkcji: 1997
Pojawił się problem z domknięciem elektrycznej szyby kierowcy. Gdy szyba jest zamykana i dochodzi już do końca, to zamiast przestać się zamykać mechanizm cały czas próbuje ją domknąć. Pojawia się przy tym głośny odgłos "traktora" Nie wiem jak to opisać, coś jakby mechanizm nie wiedział, że szyba jest zamknięta i cały czas ją domykał, a w środku jakby spadała z mechanizmu. Takie cykliczne gruchotanie.
_________________ Born To Beer Free
Ostatnio zmieniony przez kasjopea Wto Lut 15, 2011 08:23, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Pią Wrz 17, 2010 19:37 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Moja siostra ma honde civic a to prawie to samo co mój rover 416 i ona ma ten sam problem. bardzo bym chciał się dowiedzieć w czym tkwi problem. Pozdrawiam
Pomógł: 33 razy Dołączył: 25 Mar 2007 Posty: 371 Skąd: Pszczyna
Wysłany: Wto Lut 15, 2011 15:38
Jest dokładnie tak jak pisze Raftek, miałem dokładnie tak samo. Ostatnie dwa ząbki na tym półkolu zębatym porostu się wytarły. Także macie do wymiany cały mechanizm podnoszenia szyb. Znaczy silnik będzie sprawny. Ja kupiłem mechanizm z hondy za 30 zł kompletny, w dobrym stanie.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum