Wysłany: Pon Paź 25, 2010 10:20 [R420 D 1997r.] Czyjnik temp. na deskę.
Witam.
Czy silnik bez IC ma taki czujnik. W sklepie TomaTeam przy tym czujniku nie jest wymieniony silnik 86KM. Wydaje mi sie że jest ale chce sie upewnić.
SPAMU¦
Wysłany: Pon Paź 25, 2010 10:20 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
http://www.tomateam.pl/sk..._dzial=-&c=1490
faktycznie nie ma zaznaczonego twojego silnika ale powinieneś go mieć
zadzwoń do TomaTeam w celu potwierdzenia to będziesz wszystko wiedział
Kostkę czyściłem. Otóż silnik rozgrzewa sie, ciepło leci z nadmuchów a temperatury nie pokazuje na desce. Wcześniej podnosiła sie wskazówka do ok. 1/2 skali, a jak zrobiło sie zimniej to do 1/3, a teraz wcale. Myślałem, że to termostat, ale przecież by gorące powietrze nie leciało z nawiewów. Dobrze dedukuję? Tylko jak sprawdzic ten czujnik?
Jakby był walnięty termostat, to czy przy obecnych temperaturach podczas jazdy leciało by gorące powietrze z nawiewów, czy tylko letnie? U mnie leci gorące, to chyba nie wina termostatu.
Dzięki za informacje jak sprawdzić. No i faktycznie czujnik. No to teraz pytanie. Dostęp do niego jest bardzo nie wygodny (za alternatorem) bo trzeba zdjąć wąż od chłodnicy. Czy trzeba spuszczać płyn?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum