Wysłany: Sro Lis 24, 2010 19:14 co do tempomatu....
Witam.
Mam również problem z tempomatem.
Wiem jak go uruchomić, wyczytałem też że jeśli sie blokuje to należy unieść lekko pedał sprzęgła -bo tam jest czujnik- i ok, gdy unosze, tempomat zaczyna działać.
(Mam R75 2.0 CDT w manualu.)
Lecz jeśli puszczam pedał tempomat znowu się wyłącza. Musiałbym jechac z nogą pod sprzęgłem i cały czas unosić pedał.
Trafiony czujnik??
Poza tym ostatnio zapala mi się lampka od poduszek, co to może być
Od dzisiaj już w sumie nie gaśnie ;/;/
I ostatnie zapytanie co do klimatronika.
Czy u Was również pobiera on dużo mocy? Tzn, jak stoje gdzies na wolnych obrotach słychać jakby falowanie silnika (na obrotomierzu wszystko jest ok, wskazówka nie drga ale obroty jakby skaczą), gdy wyłącze klimatron wszystko jest git, cichutko i płynnie.
[ Dodano: Sro Lis 24, 2010 19:14 ]
Witam ponownie.
Widzę że nie bardzo ktokolwiek jest mi w stanie pomóc co do wyżej wymienionych problemów, przedstawię więc nowe.
1) WEBASTO - nie mam pojęcia jak je uruchomić.
Nigdzie nie mam zegara do nastawiania czasu.
Jesli jest automatyczne i zależne od temperatury to w zimę będzie mi się odpalało ciągle do nagrzania, i znowu po ostygnięciu?
Jeśli tak to jak je wyłączyć??
2) potrzebuję zaślepkę do lamp z nadkola prawego - ma ktoś??
Pomoże mi ktoś ??
PROSZĘ !
Wysłany: Czw Lis 25, 2010 17:42
yankeesko napisał/a:
Mam również problem z tempomatem.
Wiem jak go uruchomić, wyczytałem też że jeśli sie blokuje to należy unieść lekko pedał sprzęgła -bo tam jest czujnik- i ok, gdy unosze, tempomat zaczyna działać.
(Mam R75 2.0 CDT w manualu.)
Lecz jeśli puszczam pedał tempomat znowu się wyłącza. Musiałbym jechac z nogą pod sprzęgłem i cały czas unosić pedał.
Trafiony czujnik??
Nie koniecznie sam czujnik. Ząbki w obudowie są już może wyrobione i czujnik się w niej przesuwa. Możesz spróbować coś wcisnąć pomierzy lub wymienić na nowy http://forum.roverki.eu/v...p=459942#459942
yankeesko napisał/a:
Poza tym ostatnio zapala mi się lampka od poduszek, co to może być
Od dzisiaj już w sumie nie gaśnie ;/
Widzę że nie bardzo ktokolwiek jest mi w stanie pomóc co do wyżej wymienionych problemów, przedstawię więc nowe.
Zaspałem
yankeesko napisał/a:
1) WEBASTO - nie mam pojęcia jak je uruchomić.
Nigdzie nie mam zegara do nastawiania czasu.
Jesli jest automatyczne i zależne od temperatury to w zimę będzie mi się odpalało ciągle do nagrzania, i znowu po ostygnięciu?
Jeśli tak to jak je wyłączyć??
Witam Ponownie.
Dzieki wielkie za porady i sorry za wrzucenie moich problemów tu, nowy jestem
Najważniejszą sprawą dla mnie jest właśnie ta zaślepka
dzieju napisał/a:
Nie mam czesci dla ciebie
Pisałem w dziale części, ale mi go zablokowali, poza tym i tak nikt nie odpisał.
Jeśli nie ma jej nikt tu na sprzedaż to może orientujecie się gdzie ją mogę nabyć?
Przeszukałem allegro i lipa, a śnieg za oknem leży
yankeesko, nie szukaj na allegro zaślepki ale znajdź jakiegoś handlarza i do niego zadzwoń. Na pewno ją gdzieś wygrzebie za grosze. A nie wystawiają bo towar mało chodliwy
dukat11 dzieki za radę.
Właśnie problem jest z tą zaślepką. Tak mało popularny element ze ciężko to znaleźć gdziekolwiek.
Ale szukał będę, bo bez niej zima i pełne nadkola śniegu = śnieg w lampach
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum