Typ: Si Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.4 16v Rok produkcji: 1998
Cześć wam Jako ze jest juz pelnia zimy zaczely mnie irytowac moje wycieraczki , otoz od kupna auta wycieraczki na tzw. 1 biegu ( tym czasowym zamiataniu deszczyku) blokuja sie lub poprostu wylaczaja na srodku szyby. Na pozostalych biegach 2 i 3 chodza normalnie. Da sie jakos ustawic ten 1 bieg zeby poprostu robil caly 1 cykl , czy czeka mnie wymiana silniczka ; / . Pozdrawiam : ))
Ps. Wymienilem obie na nowe i dalej robia tak samo . : |
SPAMU¦
Wysłany: Wto Gru 28, 2010 10:10 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Podlacze sie do tego tematu Mianowicie od wczoraj jak wlaczam spryskiwacz to wycieraczki przednie sie automatycznie zalaczaja i nie chca sie wylaczyc - dopiero jak delikatnie przystopuje je drazkiem jak juz sa w miejscu gdzie powinny byc w stanie spoczynku, lub wylacze silnik sie zatrzymuja Czy rowniez spowodowane jest to silniczkiem ?
myslę, że tak ... możliwe, ze blaszki parkowania sie gdzieś wygięły i stąd taki efekt ... przynajmniej od tego bym rozpoczął poszukiwania przyczyny. Długość blaszek jest ważna. Zarówno za krótkie jak i za długie spowoduja nieprawidłowe działanie mechanizmu wycieraczek.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum