Wysłany: Nie Maj 18, 2008 16:09 [R75] Tempomat, kontrolki, odpalanie
Typ: CDT Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 2002
Witam.
Jestem nowy na forum, bo od niedawna mam Rovera 75 2002r diesel 2,0 i chciałem się poradzić w sprawie kilku rzeczy:
1. Nie działa mi tempomat. Gdy go włączam zapala się zielona lampka na przycisku, ale kontrolka "autostrady" nie na wyświetlaczu
2. Po włączeniu stacyjki nie pali się kontrolka pasów. Mogę jeździć bez zapiętych i nie ma inf. że nie są zapięte i nie ma sygnału
3. Jest w nim mały akumulator (12V 210A, rozruch 360) i wydaje mi się że przy odpalaniu za długo "kręci" zanim odpali szczególnie jak jest zimny
Ostatnio zmieniony przez kasjopea Sob Gru 11, 2010 00:46, w całości zmieniany 3 razy
SPAMU¦
Wysłany: Nie Maj 18, 2008 16:09 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Przeczytałem i nic nie pomogło mi. Ale dzięki bardzo
Może ktoś inny będzie wiedział
A wie ktoś, gdzie można kupić, albo znaleźć w internecie książkę z całą instrukcją do Rovera 75?? Bo znalazłem właśnie na roverki.pl ale angielską wersją.
Nie działa mi tempomat. Gdy go włączam zapala się zielona lampka na przycisku, ale kontrolka "autostrady" nie na wyświetlaczu
O ile mnie pamięć nie myli, przyciskiem na konsoli włączasz tylko "czuwanie" tempomatu - kontrolka zapala się dopiero po włączeniu tempomatu przyciskiem z kierownicy - pada desz i nie chce mi się zejść na dół do samochodu
Czasem nie łapie czujnik przy pedale sprzęgła - sprawdzić go możesz w nastepujący sposób : spróbować stopą "podnieść" pedał do góry i nacisnąć przycisk na kierownicy - jak załapie to już wiesz o co chodzi
[ Dodano: Nie Maj 18, 2008 17:59 ]
Makis napisał/a:
A wie ktoś, gdzie można kupić, albo znaleźć w internecie książkę z całą instrukcją do Rovera 75?? Bo znalazłem właśnie na roverki.pl ale angielską wersją.
Daj swojego maila, to dziś ci podeślę skan polskiej instrukcji w pdf- jutro mnie nie ma
Plik ma 50 Mb.
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
Pomógł: 29 razy Dołączył: 20 Sie 2006 Posty: 423 Skąd: Zachodniopomorskie
Wysłany: Nie Maj 18, 2008 17:01
1. Kontrolka na desce zapala się po uaktywnieniu tempomatu czyli po "zaprogramowaniu" prędkości przyciskiem "plus" przy kierownicy. Jeżeli jego włączanie nic nie daje to trzeba w pierwszej kolejności sprawdzić czujnik położenia pedału sprzęgła i prawidłowość położenie pedału (czyli po pierwsze "podnieść go nogą" w czasie jazdy i spróbować włączyć temopomat).
2. Zdaje się, że działanie tej kontrolki zależy od wyposażenia samochodu i ewentualnie włączonych przy pomocy T4 funkcji
3. Sprawdź raczej świece żarowe.
[ Dodano: Czw Maj 22, 2008 12:49 ]
Nie wiem czy dojdzie te 50 Mb instrukcji mailem ?
Ale tę instrukcje możecie ściągnąć ode mnie ze strony http://www.chomikuj.pl/Chomik.aspx?id=edward25 - w folderze Download
witam a ja mam pytanie odnosnie tempomatu próbowałem z tym sprzegłem ale nie działa nie wiem czemu na konsoli tez sie nie włacza nic a czy przyciski od tempomatu nie kierownicy w nocy powinny swiecic u mnie nie swieca ale nie wiem ?
a drugie pytanie to zrobiłem test klimatronika i wyskoczyły mi nastepujące błede 21 i 22 dodam ze w aucie grzeje tylko jedna strona lewa z prawej leci zimne powietrze
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum