Wysłany: Wto Kwi 26, 2011 16:11 [R75] Zapalanie się kontrolek podczas rozruchu silnika
Typ: CDT Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 2000
Panowie mam pytanie, dziś mechanik powiedział mi ze podczas odpalania silnika powinna mi sie na chwile zapalić kontrolka "check engine" i po chwili powinna zgasnąć, ale u mnie na wyśwetlaczu z komputera tylko zapala sie kontrolka sprawdzania poduszek powietrznych po czy gasnie, żadne check engine. nabrłaem wątpliwości czy byly właściciel cos nie kombinował. moze cały czas świeciło mu sie check enginie i moze cos zmostkował. dodatkowo podczas testu zegarów zauważyłem świecący sie zielony symbol silnika, od czego on jest?? w skodzie kiedys takie cos widziałem ale symbol zapalał sie kiedy silnik był zimny czy w roverku tez takie cos jest?? z góry dziękuje i pozdrawaim
_________________ kupiłem, pojeździłem, popsułem, naprawiłem..... i to wszystko dzięki wam:):)
Ostatnio zmieniony przez apples Pią Maj 20, 2011 14:51, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Wto Kwi 26, 2011 16:11 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Wysłany: Wto Kwi 26, 2011 19:16
21matys, napisz jakie masz zegary tzn. czy z wyswietlaczem komputera pokładowego.
W zwykłych zegarach są dwie kontrolki silnika ,jedna z wykrzyknikiem i druga bez.
ja tez mam wyswietlacz LCD i nic sie nie zapala... aha zapomniałem dodac ze symbol poduszek zaswieca sie bo ostatnio poduszka ktoras mi szwankuje a normalnie to tylko na 3 sekundy zapala mnie sie symbol kontroli trakcji i potem gaśnie
_________________ kupiłem, pojeździłem, popsułem, naprawiłem..... i to wszystko dzięki wam:):)
hehe a ja ciagle szukam na forum jak zabrac sie do wymiany filtra paliwa moze apples mi powiesz jak to zorbic. wiem ze zmieniam temat ale nie chce zakładac nowego posta. prosze o wiadomosc na pw z góry dziękuje. a wracajac do tematu to wyciagne ta wtyczke i sprawdze
ps a wielkościa wyśwetlacza nie będe się przekomarzał
Ostatnio zmieniony przez 21matys Wto Kwi 26, 2011 20:49, w całości zmieniany 1 raz
Zmobilizowałem się, przejrzałem Rave i nie ma ani słowa, że przy High line Instruments pack ma się zapalać przy włączeniu stacyjki. Tylko warning gdy jest coś nie tak.
Wysłany: Wto Kwi 26, 2011 20:57
21matys napisał/a:
ehe a ja ciagle szukam na forum jak zabrac sie do wymiany filtra paliwa moze apples mi powiesz jak to zorbic. wiem ze zmieniam temat ale nie chce zakładac nowego posta. prosze o wiadomosc na pw z góry dziękuje.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum