Wysłany: Nie Maj 08, 2011 21:47 [R75] Po wyciągnięciu kluczyka chwile pracuje
Typ: CDT Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 2000
Witam ponownie.ostatnio mój roverek nie chcial odpalać a dzisiaj nie chce zgasnąć.Mianowicie po przekręceniu stacyjki i wyciągnięciu kluczyka chwile (jakieś 2 sekundy)jeszcze silnik pracuje.Dodam że silnik nie równo pracuje, obroty falują caly czas podczas jazdy też nie zależnie ile trzymam na obrotomierzu.Czy ktoś z was wie o co może biegać
Ostatnio zmieniony przez apples Czw Maj 19, 2011 07:25, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Nie Maj 08, 2011 21:47 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
hvil [Usunięty]
Wysłany: Pon Maj 09, 2011 07:44
nie znam sie na dieslach za baradzo, ale czy to nie objaw puszczania oleju przez suszarkę??
Pomógł: 3 razy Dołączył: 26 Sie 2009 Posty: 83 Skąd: Gdynia
Wysłany: Pon Maj 09, 2011 17:54
strzala75 napisał/a:
Witam ponownie.ostatnio mój roverek nie chcial odpalać a dzisiaj nie chce zgasnąć.Mianowicie po przekręceniu stacyjki i wyciągnięciu kluczyka chwile (jakieś 2 sekundy)jeszcze silnik pracuje.Dodam że silnik nie równo pracuje, obroty falują caly czas podczas jazdy też nie zależnie ile trzymam na obrotomierzu.Czy ktoś z was wie o co może biegać
Miałem tak samo wyczyść zawór wysokiego ciśnienia na pompie CR.
I nie jeźdij na rezrwie , wymień filtr paliwa na coś leprzego niż Filtron .
dzisiaj bylem na komputerze i wyszlo ze to zawór na pompie cr.spisalem nr.katalogowy i jutro zamawiam koszt to ok.300pln w sklepie . Na allegro znalazlem tylko 1szt 190pln używka więc wybiore nowy. http://moto.allegro.pl/za...1573953077.html
Pomógł: 166 razy Dołączył: 27 Mar 2007 Posty: 2965 Skąd: Sędziszów
Wysłany: Pią Maj 13, 2011 16:05
strzala75, jeśli Ci się co jakiś czas to samo przytrafia, "to wiedz, że coś się dzieje" A tak poważnie, to obstawiam padającą pompę w baku. Wymień i przy okazji filtr paliwa, na jakiś konkretny, Maan, najlepiej
A co do czasu, to sprawnie, to tak pół godz - 45 min się da zrobić
ROWAN a moglbyś powiedzieć która ta za kierowcą czy za pasażerem bo widzialem że są dwie.niewiem czy obie pompują do przodu czy ta zza pasażera tylko przerzuca przez garb.
Miałem ten sam problem w zeszłym roku, wystarczyło przeczyścić wspomniany zawór i jeżdżę do dzisiaj bez problemu, nie musiałem nic wymieniać,
pozdrawiam
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum