Pomógł: 8 razy Dołączył: 29 Mar 2010 Posty: 256 Skąd: Płońsk
Wysłany: Sro Mar 16, 2011 17:22
Najlepiej kable zasilające puścić w jednym progu zaś sygnałowe w drugim. Ale jak masz wzmacniacz i przewody sygnałowe dobrej firmy to nie koniecznie.
Co do schematu to nic w tym trudnego
Kable sygnałowe (czincze) kolorami wkładasz do radia i wzmacniacza. miedzy nimi powinien być cieniutki kabelek. w radiu dajesz go pod niebieski a we wzmacniaczu pod wejście remote ( jest miedzy + a - )
No i zasilanie. mimus (masa) ze wzmacniacza mozna pod akumulator dać lub w bagażniku do blachy przykręcić. Plus musi iść z akumulatora i musisz bezpiecznik zamontować na kablu.
Jak nie bedziesz wiedział jak to zrobić to narysuje Ci schemat.
POWODZENIA
ja wlasnie dzisiaj montowałem mój nowy zestawik JVC r311 + magnat two edition 500W + Magnat streetracer XXL 1000W, plus z bezpiecznikiem z akumulatora, narazie puszczony byle jak, czincze z radia plus miedzy nimi sterowanie z radia czy jak to się zwie do REMOTE miedzy + a -, do tego masa (ponoć czym krótszy tym lepszy, przykręcony do haczyka co rygluje bagażnik,
przewód napięciowy z aku ponoć ma być dość gruby u mnie prawie jak najmniejszy palec, czyli dość gruby, masowy trochę cieńszy dł. 1.40m, ogólnie gra to dobrze aczkolwiek u mnie za mały wzmak pod tą tubę, a raczej za duża tuba bo i tak głośno nie słucham, ale zawsze chciałem mieć fajny basik i wreszcie sobie zakupiłem. ogólnie sprzęt prawie nowy, jednak bez paragonów czyli bez gwarancji, cały zestaw kupiłem za 400 zł i jestem zadowolony
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum