Wysłany: Nie Lip 31, 2011 18:51 przepustnica i filtr powietrza
Witam,
w moim roverze przepustnica otwiera się częściowo (45 stopni), myślę nad zmianą na taką która otwiera się całkowicie, stad pytanie: czy wpłynie to na spalanie ? jeśli tak to na jakim poziomie będzie różnica?
Drugie pytanie to czy wymiana filtru powietrza na sportowy bądź stożkowy wpływanie na spalanie?
jeśli nie, lub nieznacznie, to przy którym filtrze zyskam więcej mocy?
pozdrawiam i proszę o pomoc
SPAMU¦
Wysłany: Nie Lip 31, 2011 18:51 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
w moim roverze przepustnica otwiera się częściowo (45 stopni), myślę nad zmianą na taką która otwiera się całkowicie, stad pytanie: czy wpłynie to na spalanie ? jeśli tak to na jakim poziomie będzie różnica?
Jeśli wpłynie na spalanie to bardzo nieznacznie, a wiadomo że mocy jak za 100zł dojdzie odczuwalnie więcej.
narkil napisał/a:
Drugie pytanie to czy wymiana filtru powietrza na sportowy bądź stożkowy wpływanie na spalanie?
jeśli nie, lub nieznacznie, to przy którym filtrze zyskam więcej mocy?
To też nie wpłynie na spalanie, ale nie ma większego sensu bo zupełnie nic to nie da oprócz dźwięku, który najlepszy też nie zawsze jest, lepiej zostać przy seryjnym papierowym.
O dolocie i filtrze można myśleć dopiero przy większym grzebaniu w silniku, do serii wystarczający, aż nad to jest seryjny dolot i filtr
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
Jeśli wpłynie na spalanie to bardzo nieznacznie, a wiadomo że mocy jak za 100zł dojdzie odczuwalnie więcej.
orientujesz się może gdzie poza allegro dostanę taką przepustnice?
narkil, jak już chcesz coś koniecznie zrobić z dolotem to proponuję Ci wymienić przepustnice na taką która Ci się otworzy na maksa tak jak pisał bonus89, proponuję założyć wkładkę K&N w standardowy dolot powietrza zamiast filtra papierowego. Różnica jest odczuwalna
narkil, nie zmieniaj filtra, to nic Ci nie da, szkoda kasy, wymień jedynie przepustnicę najlepiej na metalową, ale jak trafisz na plastik to tez tragedii niema, aby się tylko w 100% otwierała.
[ Dodano: Sro Sie 10, 2011 18:25 ]
Przed chwila wymieniles przepustnice, ale jak odpalam siamochod to silnik sam wchodzi mi na wysokie obroty. Musze naciagnac linke od gazu, ale to raczej nie jest problemem.
czy ktos wie co jest powodem tego zachowania?
linka od gazu jest luzna, wiec watpie, ale zaraz sprawdze.
zauwazylem jeszcze ze przy dolnej lewej srubie jest jakies uzadzenie podpiete, przez co przeupstnica nie jest dokladnie docisnieta i moze byc nieszczelna, moze to to?
[ Dodano: Sro Sie 10, 2011 19:55 ]
jednak to uzadzenie, a raczej jakis splot kabli ktory sie trzymal na przepustnicy, usunalem to, przepustnica jest szczelna i jest ok.
teraz tylko kwestia tego ze jalowy bieg jest na niecalych 2000 obrotow, po prostu wyregulowac to srobka?
[ Dodano: Sro Sie 10, 2011 20:08 ]
z tym juz tez sobie poradzilem, pozostaje tylko kwestia naciagniecia linki od gazu gdyz jest zdecydowanie luzniesza teraz, ale tego juz nie mam pojecia jak zrobic.
pomoze ktos?
z tym juz tez sobie poradzilem, pozostaje tylko kwestia naciagniecia linki od gazu gdyz jest zdecydowanie luzniesza teraz, ale tego juz nie mam pojecia jak zrobic.
pomoze ktos?
Linkę regulujesz za pomocą czarnego plastikowego kwadraciku który jest zamocowany na uchwycie przepustnicy.
no właśnie nie, jak spojrzysz na tę przepustnice która kupiłem,
masz jakby dwie "szyny" do linki, i każda kończy się po innej stronie,
ja musiałem włożyć link do tej mniejszej, gdyż ta większa kończyła się po tej stronie po której dochodzi linka do przepustnicy.
no i ta "szyna" do której włożyłem linkę jest o wiele krótsza od tej w oryginalnej przepustnicy.
[ Dodano: Czw Sie 11, 2011 00:05 ]
chodzi po prostu o to, że linka od gazu ma luz, i jakoś go chcę się pozbyć, a te czarną kostkę mam już na maksa, słyszałem o kasowaniu luzu linki, ale nie mam pojęcia jak to się robi dokładnie.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum