Wysłany: Pią Paź 14, 2011 13:49 [R416] Uszczelka pod głowicą?
Typ: Si Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.6 Rok produkcji: 1997
Witam.
Mam mały problem, samochód pracuje idealnie, poza kopceniem z rury na biało (nie ważne czy zimny czy nagrzany). Oleju nie bierze i jest czysty, ale za to ubywa (tak mi sie wydaje) płynu chłodniczego. Płyn był zalany na max i teraz po jezdzie w zbiorniku jest go mało, ale w rurach od chlodnicy plyn jest caly czas. I tu mam pytanie czy to może zapowietrzony układ chlodzenia? Nie wiem co o tym myslec..? Pomóżcie Panowie
SPAMU¦
Wysłany: Pią Paź 14, 2011 13:49 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Układ gdyby był zapowietrzony to po przejechaniu kilku kilometrów by się odpowietrzył i wtedy by ubyło płynu ale na pewno złapał by wyższa temperaturę. Jeśli natomiast masz biały dym i ubywa ci płynu .. a układ chłodzenia masz szczelny to masz do wymiany uszczelkę , nie zawsze musi brać olej to zależy jak uszczelka się zniszczy Sam niedawno i siebie wymieniałem uszczelkę pod głowica wiec w razie pytań pisz na pewno pomogę
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum