Wysłany: Nie Lut 12, 2012 11:33 [R75] Ubytek plynu chłodniczego
Typ: V6 Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 2002
Witam wszystkich miłośników marki Rover
A więc mam taki problem ostatnio mechanik wymieniał mi płyn chłodniczy i olej,po spuszczeniu płynu było go ok 3l. ale do rzeczy zrobiłem samochodem ok 120km i myślę sobie sprawdzę stan płynu w zbiorniczku i niema.Zadzwoniłem do mechanika i kazał mi podjechać,wlał do zbiorniczka ok 0,5l. tyle weszło.Pojezdziłem trochę ok 20km i sprawdziłem ponownie i niema płynu co jest dodam że silnik jest suchy nigdzie nie widać nieszczelności ,olej był ok jak był wymieniany nie ma śladów[majonezu]!!!
przepraszam za ten nowy temat ale takiej usterki jak moja z tak szybkim ubytkiem płynu nie mogłem znalesc pozdrawiam
Ostatnio zmieniony przez apples Wto Lut 14, 2012 17:35, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Nie Lut 12, 2012 11:33 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Wysłany: Nie Lut 12, 2012 12:43
mariusz007 napisał/a:
płyn został wlany i samochód rozgrzany aż się wentylator załączył czyli był odpowietrzony
to ,że wentylator się włączył, świadczy , że silnik się zagrzał , a nie że jest odpowietrzony.Odpowietrzanie kV6 jest bardziej skomplikowane, Trzeba odkręcić zbiorniczek wyrównawczy , śrubę odpowietrzania , jest na forum procedura.
mariusz007 napisał/a:
ale czemu starego płynu było tak mało niecałe 3l
bo nie zeszło wszystko z bloku ,może też być wyciek przy termostacie.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum