Wysłany: Nie Mar 11, 2012 12:46 [Accord] czy to normalne
Typ: TD Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 1999
Witam
Mam pytanie czy tak powinno być a mianowicie gdy stoję na jałowym i np szyby mam zamknięte ale jak wcisnę przycisk żeby je jeszcze domknąc to obroty podskakują i zaraz opadają. Czy mam gdzieś jakieś zwarcie czy to normalne że silnik reaguje tak gwałtownie gdy pobiera prąd. pozdrawiam
Ostatnio zmieniony przez Adrian Nie Mar 11, 2012 19:38, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Nie Mar 11, 2012 12:46 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Szyby pobierają spory prąd przy takim domykaniu, więc reakcja silnika, na taki fakt nie jest niczym niepokojacym. Skoro bezpieczniki nie wylatują, to moim zdaniem jest wszystko k.
U mnie obroty nie podskakują ale czuć przy opuszczaniu spadek napięcia i obroty tez przy tym spadają, mi się wydaje to normalne lecz u ciebie te podskakiwanie obrotów jest dość dziwne aczkolwiek możliwe ze auto tak reaguje na to.
wystarczy, ze regulator obrotów w pompie jest trochę zabrudzony i moze silnik bardziej reagować na skoki obciążenia. Pamiętam, że było czuc zmiane obrotów silnika w R przy zapalaniu swiateł. W każdym razie nie przejmowalbym się tym.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum