Wysłany: Pią Lut 24, 2012 21:08 [R214]- problem z odpalaniem ( cewka ?)
Typ: Si Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.4 16v Rok produkcji: 1998
Witam, 2 tygodnie temu kupiłem Rovera 214 Si, problem polega na tym że kilka razy z rana nie mogłem go odpalić (szczególnie w wilgotne dni), przez kilka minut kręci aż wreszcie załapie, potem jest już ok- pali na dotyk, dzisiaj jednak wjechałem w dużą kałuże, po chwili auto straciło moc, zaczął szarpać i po kilkudziesięciu metrach wszystko było ok. Mam pytanie czy to może być wina cewki Czy też mieliście ten sam problem proszę o odpowiedzi. pozdrawiam
Ostatnio zmieniony przez mario93 Pią Lut 24, 2012 22:19, w całości zmieniany 2 razy
SPAMU¦
Wysłany: Pią Lut 24, 2012 21:08 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
mojemu jak wjadę w jakąś większą kałuże to momentalnie zapala się kontrolka ładowania, a wszystko miałam wymieniane zaczynając od alternatora więc też nie wiem o co kaman
mojemu jak wjadę w jakąś większą kałuże to momentalnie zapala się kontrolka ładowania, a wszystko miałam wymieniane zaczynając od alternatora więc też nie wiem o co kaman
pasek zaczyna się ślizgać i dlatego. Na pewno zaczyna Ci piszczeć. Przez kałuże lepiej nei szalej,bo cewka w roverach 200 jest nisko i łatwo ją zalać wodą. Później masz 10-15 min. czekania i wycierania szmatą trochę
mario93, tak jak Adrian, pisze, cewka jest winna, angole te głupki ją zamontowali w takim miejscu ze jak się wjedzie w większą kałuże to ja woda zalewa i stąd problemy z odpalaniem. Najlepiej jest ją odkręcić, dobrze wysuszyć i przenieść w inne miejsce, gdzie w okolice błotnika na przykład, tak zeby nie dostawała wilgoci
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum